Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Clintont tovább kísérti az email-botrány

888.hu

2017.05.06. 09:58

Washington fõváros szövetségi bírósága arra utasította az amerikai külügyminisztériumot, hogy adják ki Hillary Clinton összes e-mailjét, amelyet közvetlenül a bengázi amerikai nagykövetséget ért terrortámadások után írt - adta hírül a Judicial Watch, egy konzervatív amerikai "watchdog" szervezet.
WASHINGTON, 10:28

Washington főváros szövetségi bírósága arra utasította az amerikai külügyminisztériumot, hogy adják ki Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter összes e-mailjét, amelyet közvetlenül a bengázi amerikai nagykövetséget ért terrortámadások után írt – adta hírül a Judicial Watch, egy konzervatív amerikai "watchdog" szervezet.

A Judicial Watch egy olyan konzervatív értékrendű, de párton kívüli őrkutya szervezet, amely az információszabadságról szóló törvénnyel kapcsolatos, kormánytisztviselők által elkövetett szabálytalanságokat igyekszik leleplezni. Az 1994-ben alapított szervezet nem volt részrehajló: pereket indítottak Bill Clinton, George W. Bush és Barack Obama kormányai ellen is. 2016 októberében Hillary Clinton több, mint 20 folyamatban lévő perben volt a felperes. Az egyik ilyen ügy a bengázi támadás volt, amelyben a bíróság a Judicial Watch számára kedvezően döntött.

A bíróság helyt adott annak a kérésnek, hogy a Judicial Watch hozzájusson a dokumentumokhoz, és kimondta, hogy azok nem tartoznak az információszabadságról szóló törvényben felsorolt kivételekhez – tehát nyilvánosságra hozhatóak.

Az e-mailekből valószínűleg megtudható, hogy Obama és Clinton milyen információkkal rendelkeztek a támadás után.

Az amerikai hírszerzés emberei közelről figyelték az USA bengázi nagykövetségének megtámadását, és bár többször kértek katonai segítséget, azt a parancsot kapták felettesüktől, hogy ne avatkozzanak közbe – írta 2012-ben az ügy kapcsán az Origo.

A CIA nem lépett közbe, miután terroristák megtámadták a líbiai Bengáziban található amerikai nagykövetséget. Annak ellenére nem tettek semmit, hogy a nagykövetség többször is segítséget kért és a kérés időben eljutott hozzájuk.

Leon Panetta védelmi miniszter akkor azt hangoztatta, hogy a katonai vezetésnek a bengázi terrortámadás idején nem állt rendelkezésére elegendő információ, és azért nem küldött egységeket Bengáziba, mert nem akart kockáztatni. A támadásban négy amerikai életét vesztette, köztük Christopher Stevens nagykövet.

Érdekesség, hogy Obama elnök a támadás után azt mondta, hogy egy Mohamedet ábrázoló film miatt kitört zavargások után támadtak rá ismeretlenek az amerikai nagykövetségre. Hillary Clinton egyik nyilvánosságra került e-mailjében viszont azt írta lányának, hogy a bengázi követség elleni támadást az al-Kaida hajtotta végre. Obama vélhetően tudatosan hazudott.

A támadás nem lehetett véletlen: hónapokkal azután, hogy Líbiában kitört a forradalom, 2011 februárjában a CIA egyre több ügynököt küldött Bengáziba. A nyilvánosságra került információk szerint az amerikai elit egység, a Delta Force több tagja is tanácsokat adott a felkelőknek. Ez az információ vélhetően a dzsihádisták kezébe került, akik emiatt megtámadták az amerikai létesítményeket. Több olyan vélemény is napvilágot látott, amely szerint Hillary Clinton hanyag e-mailezési szokásai miatt juthattak hozzá a dzsihádisták egy ilyen információhoz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére