Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak az év eleje óta tizenkét gyilkosság történt az al-holi menekülttáborban

MTI - 888.hu

2021.01.22. 18:27

Csak az év eleje óta tizenkét gyilkosság történt az északkelet-szíriai al-Hol menekülttáborban – közölték az ENSZ vészhelyzeti segélyekért felelős koordinátorai.

 

Imran Riza és Muhannad Hadi csütörtök esti közleményükben komoly aggodalmukat fejezték ki a menekülttáborban uralkodó közbiztonsági állapotok miatt. Az áldozatok szíriai és iraki állampolgárok, köztük egy iraki nő is volt. Ezen felül egy erőszakos összetűzésben egy ember súlyosan megsebesült.

Az al-Hol menekülttábor a polgárháborús ország szíriai kurd csapatok által ellenőrzött részében található. Az ENSZ adatai szerint több mint 60 ezer lakójával a legnagyobb ilyen létesítmény Szíriában. A tábor lakóinak több mint 80 százaléka nő és gyermek. Több ezren az Iszlám Állam terrorszervezet egykori hívei, illetve most is a dzsihadisták híveinek számítanak. Sokan közülük külföldiek. Jogvédők már régóta kifogásolják a túlzsúfolt létesítményben uralkodó embertelen körülményeket.

A német kormány tavaly aggodalmát fejezte ki, hogy

al-Hol a dzsihadista szervezethez köthető, ott élő emberek miatt egyfajta „terror iskolává” válhat.

Az ENSZ vészhelyzeti segélyekért felelős koordinátorai szerint az erőszakhullám veszélybe sodorja a humanitárius segélyezést is a táborban. A világszervezet tavaly közölte, hogy sok kisgyerek hunyt el a többi között alultápláltság és belső vérzések szövődményei miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére