Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Bokor Gábor

2019.11.21. 20:10

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

A nem dokumentált jelző azt jelenti, hogy a hatóságok engedélye nélkül tartózkodtak a befogadó országban. Túlnyomó többségük – körülbelül 439 ezer ember – a szomszédos Iránból és Pakisztánból tért haza. Iránból több mint 183 ezren önszántukból tértek haza, míg 237 ezret a hatóságok toloncoltak ki.

Pakisztánból idén összesen 18 561 afgán állampolgár tért vissza Afganisztánba, csaknem 16 ezren maguktól, 2566 embert pedig kitoloncoltak

– számolt be az IOM.

Az Európai Unióból 1719-en, míg Törökországból 23 789-en érkeztek. Tavaly több mint 849 ezer afgán migráns tért haza többségében szomszédos országokból az afgán menekültügyi minisztérium adatai szerint.

Késelő afgán migráns: azért jöttem Hollandiába, hogy megvédjem Mohamed prófétát

Egy 19 éves afgán migráns megkéselt két amerikai turistát Amszterdam főpályaudvarán tavaly augusztus 31-én. Áldozatait véletlenszerűen választotta ki, a környékén sétáló embereket próbálta meg leszúrni. A pályaudvaron sok rendőr szokott tartózkodni, és ez most sem volt másképp, így gyorsan le tudták szerelni a migránst. Meglőtték, majd kórházba szállították és kihallgatták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére