Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cseh lap: az FPÖ csak álmodhat egy olyan többségrõl, mint amilyen Orbánnak van

Bertha László

2016.12.06. 11:58

A Hospodárské Noviny címû cseh napilap szerint az osztrák államfõválasztás eredménye csapás a közép-európai "jobboldali nacionalisták" számára.
PRÁGA, 11:58

A Hospodárské Noviny című cseh napilap szerint az osztrák államfőválasztás eredménye csapás a közép-európai "jobboldali nacionalisták" számára.

Sokan, mint például Orbán Viktor magyar miniszterelnök, már azt rajzolgatták, hogy új tengelyt alakítanak ki, amely átveszi a kezdeményezést az Európai Unióban. Abban az unióban, amelyet nem akarnak szétszedni, csak a saját szükségleteikhez hozzáigazítani”

– írja sivalkodva a cseh politikai és gazdasági napilap.

A lap szerint az FPÖ számára új lehetőség nyílik a 2018-as parlamenti választáson, azonban hiába a legnépszerűbb párt Ausztriában, most nehezebb lesz a dolga.

A Hospodárské Noviny-ban megjelent írás szerint az Osztrák Szabadságpártban (FPÖ) olyan többségről, mint amilyennel a párt nagy példaképe, Orbán Viktor vagy a lengyel Jaroslaw Kaczynski rendelkezik, jelenleg csak álmodhatnak.

Azt azonban semmi sem gátolja, hogy Orbánnal és Kaczynskivel nekikezdjenek a nacionalisták internacionáléjának kiépítéséhez. Biztos, hogy örömmel fogadják köreikben Milos Zeman cseh államfőt, aki előszeretettel tiszteleg Norbert Hofer vesztes elnökjelölt barátjának szerepében”

– írja Martin Ehl, a lap külpolitikai rovatvezetője.

Míg Hofert saját pártjának szavazói támogatták, addig Van der Bellen mellett az összes többi párt szavazója állt ki, ami azt mutatja, hogy az FPÖ-nek esélye van a sikerre a következő parlamenti választáson – jegyzi meg a lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére