Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csehországban sem mûködhetnek engedély nélkül egyetemek

Zelenka Dóra

2019.01.08. 11:58

Ebbõl is látszik, hogy a CEU ügye nem egyedi eset.
PRÁGA, 11:58

Ebből is látszik, hogy a CEU ügye nem egyedi eset.

Pénzbüntetést szabott ki hat, Csehországban működő külföldi egyetemre a cseh oktatásügyi minisztérium, mert hatósági engedély nélkül folytattak oktatási tevékenységet – jelentette kedden a közszolgálati rádió.

A minisztérium ugyanakkor két külföldi intézmény ellen feljelentést is tett, mert többtucatnyi érdeklődőnek, akik végül is nem kezdték meg tanulmányaikat, nem adták vissza a befizetett tandíjat.

Közölték: a minisztérium ennek a két egyetemnek az esetében több mint 80 panaszt kapott a megkárosított diákoktól. Elsősorban nepáli, indiai és bangladesi diákokról van szó.

A diákok befizették a nagy összegű tandíjakat, s bár tanulmányaikat végül is nem kezdték meg, az iskolák a pénzüket már nem adták vissza"

– mutatott rá a szóvivő

Öt egyetem ellen adminisztratív eljárást is indítottak a hatóságok.

A cseh oktatási tárca a hatályos törvényekre hivatkozva nem hozta nyilvánosságra a megbüntetett külföldi egyetemek nevét.

A minisztérium kimutatása szerint Csehországban jelenleg 16 külföldi egyetem működik hatósági engedéllyel. Csehországban 2016 szeptembere óta érvényes az a szabály, hogy a külföldi egyetemeknek kötelezően először be kell jelentkezniük az oktatási tárcánál, amely szakmailag leellenőrzi tevékenységüket, s csak annak alapján adja ki nekik a működési engedélyt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére