Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Damaszkusz szabad kezet biztosít Moszkvának

888.hu

2016.01.15. 14:48

Korlátlan, mind volumenben, mind idõben az orosz csapatok állomásoztatása Szíriában.
SZÍRIA, 14:48

Korlátlan, mind volumenben, mind időben az orosz csapatok állomásoztatása Szíriában. Legalábbis ez derül ki a két ország pénteken nyilvánosságra hozott szerződéséből.

A tavaly augusztus 26-án aláírt hétoldalas szerződés szabad kezet ad Oroszországnak abban, hogy hány katonát, valamint azt is , hogy hány és milyen fegyvert állomásoztathat Szíriában. Továbbá az is szerepel benne, hogy azt "a felek határozatlan időre kötötték", ami elméletileg megnyitja az utat azelőtt, hogy az orosz erők tartósan jelen legyenek az országban.

A damaszkuszi rezsimet támogató Moszkvát többször érte bírálat amiatt, hogy állítása szerint ugyan terroristákat támad, valójában azonban Asszád mérsékelt ellenzékére mér a legtöbbször légicsapásokat.

Gyors fejszámolással láthatjuk, hogy az aláírás több mint egy hónappal azelőtt történt, hogy Oroszország Bassár el-Asszád elnök támogatására elkezdte légi hadjáratát Szíriában. Ami azért is érdekes, mert Moszkva akkor tagadta, hogy szárazföldi erőket is bevetne Szíriában az Iszlám Állam, valamint más "terroristák" ellen, pedig észrevehetően megsokszorozódott azoknak az orosz hadihajóknak a forgalma, amelyek katonákat és hadfelszerelést szállítottak Tartúsz szíriai kikötőbe, ahol az orosz erőknek logisztikai létesítményeik vannak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök jelezte, hogy a Szuhoj bombázók és harci gépek szíriai bevetése addig tart, amíg arra az Asszád elnök által kért beavatkozás keretében szükség van.

(AFP, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére