Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump erõbõl megy neki a lobbistáknak

Sümeghi Lóránt

2016.11.17. 06:58

Donald Trump megválasztott amerikai elnök és munkatársai már Trump egyik választási ígéretének beváltásán dolgoznak, a lobbisták tevékenységének szabályozását tervezik szerdai médiabeszámolók szerint.
WASHINGTON, 6:58

Donald Trump megválasztott amerikai elnök és munkatársai már Trump egyik választási ígéretének beváltásán dolgoznak, a lobbisták tevékenységének szabályozását tervezik szerdai médiabeszámolók szerint.

Etikai kódexről is tanácskoznak a manhattani Trump-toronyban a megválasztott elnök és munkatársai. Trump egyik választási ígérete az volt ugyanis, hogy

szigorú szabályozással szorítja majd korlátok közé a lobbisták tevékenységét, hogy csökkentse vagy akár meg is szüntesse a politikára gyakorolt befolyásukat.

A terv szerint a kormányzati tisztséget vállalók és a kormányzati adminisztrációban dolgozók a munkahelyükről történő távozásuk után öt éven belül nem tevékenykedhetnének lobbistaként. Trump azt is tervezi, hogy a washingtoni kormányzati hivatalokban nagyarányú személycserét hajt végre, melynek keretében négyezer új alkalmazott felvételét ígéri.

Túl sok ember helyezkedett el kormányhivatalokban csak azért, akár átmeneti időre is, hogy aztán lobbistaként milliókat keressen. Ez a valóság, és ez aggasztó"

– fogalmazott Meredith McGehee, egy kormányzati reformokkal foglalkozó csoport vezetője. Jason Miller, Trump szóvivője szerdán hangsúlyozta: Mike Pence alelnök, az átmenetet lebonyolító csapat vezetője kitűnően dolgozik a megválasztott elnök ígéretén, hogy

lobbisták egyáltalán ne vegyenek részt az átmenet csapatának erőfeszítéseiben sem."

Donald Trump vasárnap a CBS televízió 60 perc című esti magazinműsorában sugárzott interjújában így fogalmazott, hogy kezdetben nincs más választása, mint hogy a lobbistákra támaszkodjon Washingtonban, mert

az egész hely egyetlen nagy lobbitársaság, de fokozatosan ki fogom szorítani őket."

Trump dolgát megnehezítheti – az elemzők szerint – az, hogy terveit a kongresszusban is el kell fogadtatnia, márpedig az elnökségre őt jelölő Republikánus Pártban is jócskán vannak, akik nem támogatják ebben a törekvésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére