Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump népszerûsége rekord magasan a félidei választások elõtt

Csordás Bettina

2018.10.23. 11:28

Már csak egy hét van hátra a 2018-as amerikai félidõs választásokig, Trump népszerûsége rekordokat dönt.

Egy héttel a félidős választások előtt az amerikai elnök, Donald Trump népszerűsége az egekben, közel három százalékponttal emelkedett az előző hónapban mért eredményhez képest - tette közzé a Breitbart az NBC/Wall Street Journal felmérése alapján.

A Wall Street Journal közvélemény-kutatása szerint Donald Trump népszerűsége most 47 százalékponton áll, ami egyértelműen "magas" minősítést jelent.

A szavazók érdeklődése a félidős választások iránt kiemelkedő, mind a demokrata pártiak mind a republikánusok oldalán.

A szavazókedv szintén rekord magasan van. 

Ez a lelkesedés mindenképp Donald Trump segítségére lehet. A regisztrált szavazók közel kétharmada kiemelt érdeklődést mutat a szavazásra, ami a valaha volt legmagasabb arány az NBC 2006 óta végzett felmérései alapján.

Ez egy barn burner!"

– nyilatkozta Bill McInturff a szavazás republikánus vezetője, aki a demokrata párti Fred Yang-al folytatta le a felmérést.

A "barn burner" kifejezést egyébként valamely nagy érdeklődésre számot tartó, társadalmi szinten nagy lelkesedést kiváltó eseményre szokták használni Amerikában.
A Wall Street Journal beszámolója szerint, a Kavanaugh-botrány is hozzájárulhatott az eredményhez, mindkét oldalon magas a szavazókedvet eredményezett.

"A republikánus szavazók 68 százalékát, a demokraták 72 százalékát "kiemelkedően" érdekli a választás - a legmagasabb arány az eddigi félidős választásokon - jelentette az NBC.

A felmérést október 14-17. között végezték, 900 regisztrált szavazó közreműködésével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére