Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Douglas Murray: Berlinben és Brüsszelben úgy tekintenek Európára, mint egy sakktáblára

Bokor Gábor

2018.05.19. 21:18

A világhírû író az M1-nek adott interjújában elmondta, hogy az európai országoknak kellene megfizetniük azokat a hibákat, amelyekért csak és kizárólag Brüsszel és Berlin a felelõs. Véleménye szerint az európaiak többsége nem ért egyet a korlátlan befogadással, de kevés olyan fórum van, ahol nyíltan beszélhetnek errõl.

Néha az az érzésem, hogy Berlinben és Brüsszelben kényük-kedvük szerint pakolgatnak dolgokat, embereket vagy éppen felelősséget egyik helyről a másikra"

fogalmazott Douglas Murray a kötelező migrációs kvóták ötletéről az M1-nek.

Az író tavalyi könyve, az Európa furcsa halála című könyv azonnal bestseller lett a könyvesboltokban. Az író szerint Európa vezető politikusai gyávák, nem merik felvállalni azokat a vitákat, illetve döntéseket, amelyekkel meg lehetne oldani a migrációs válságot, mert ahhoz be kellene ismerniük, hogy az ő hibájukból szenved Európa. Sőt, annak a következményeit is le akarják dobni magukról.

Nem kevesebbet állított könyvében a brit író Európáról, mint azt, hogy az európai vezetők a kontinens öngyilkosságáról döntettek.

Az európai országoknak kellene megfizetniük azokat a hibákat, amelyekért csak és kizárólag Brüsszel és Berlin a felelős. Hoztak egy döntést a határok megnyitásáról, amely egész Európára hatással volt, és lesz még nagyon-nagyon hosszú ideig. Szerintem furcsa azt mondani, hogy hibáztunk, de ti fizessétek meg"

– mondta Murray, aki szerint Orbán Viktor volt az egyetlen, aki nemet mert mondani Angela Merkelnek és Brüsszelnek.

A köztévének elmondta, hogy 2015 után sok uniós vezetőtől megkérdezte, ha nem lett volna senki, aki ellenkezni mert volna a merkeli ideával, akkor hol tartanánk most, vajon milyen számokkal kellene most a kötelező kvótákat bevezetni.

Az európaiak többsége nem ért egyet a korlátlan befogadással, de kevés olyan fórum van, ahol nyíltan beszélhetnek erről. Emiatt is fontos az a nemzetközi konferencia, amelyet a jövő héten rendeznek meg Budapesten Európa jövője címmel és éppen ez a jövő került óriási veszélybe"

– fogalmazott a brit író, újságíró, aki szerint kontinensünk lakossága azokból fog állni, akik éppen akkor itt vannak a kontinensen, és ha ez az áradat nem csökken vagy nem áll meg, Európa nem is fog hasonlítani arra, ahogy mi most ismerjük.

A század végére Kína kínai lesz, India indiai lesz, Európa pedig olyan lesz, mint az ENSZ, vagyis a világból mindenhonnan lesznek emberek összekeveredve. Vannak, akik ilyen Európára vágynak, és szerinte sokan vannak, talán többen is, akik bánni fogják, hogy az a hely, amely egykoron az otthonuk volt, már nem lesz az többé"

– mondta Murray.

Az író könyve azért lett világszenzáció, mert kronologikusan halad végig Európa elmúlt évtizedeinek legsúlyosabb válságán, melynek során néhány év alatt közel-keleti és afrikai bevándorlók milliói árasztották el otthonunkat. A könyvről a 888 is írt egy recenziót, amit ITT tudjátok elolvasni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére