Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy közvéleménykutatás szerint a demokraták többsége nem védené meg Amerikát, ha megtámadnák

888.hu

2022.03.09. 17:30

A republikánusok és a függetlenek többsége viszont maradna megvédeni a hazájukat, amennyiben Amerika is olyan helyzetbe kerülne, mint napjainkban Ukrajna.

 

A héten kijött a tengerentúlról egy balközép közvéleménykutatás, mely azt kérdezte meg az amerikaiaktól, hogy

mit tennének, ha ugyanabban a helyzetben lennének, mint az ukránok most: maradnának és harcolnának, vagy elhagynák az országot?”

 

A többség (55 százalék) pedig azt válaszolta, hogy maradna és harcolna, míg 38 százalék szerint elhagyná az országot.

Ami a kutatási eredményekből szembeötlő, az a pártokra történő lebontás. Kiderült, hogy

a republikánusok 68 százaléka, a függetlenek 57 százaléka maradna Amerikában megvédeni a hazájukat, míg a demokraták 52 százaléka elhagyná az országot háború esetén.

 

A felmérés azt követően készítette el a Quinnipiac Egyetem, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a múlt hónap végén teljes körű inváziót indított Ukrajnában, majd azzal fenyegetőzött, hogy háborúba sodorja az egész világot, és az energiaárak az egekbe fognak szökni.

 

A felmérés másik érdekes eredménye az volt, hogy amellett, hogy a demokraták többsége elhagyná Amerikát, ha Ukrajnához hasonlóan megtámadnák az országukat, emellett mindenkinél jobban támogatják a Putyin elleni amerikai katonai válaszlépéseket.

 

Az egyetem azt a kérdést is feltette, hogy amennyiben Oroszország megtámadna egy NATO tagországot, a válaszadók támogatnának-e egy katonai válaszlépést? Erre a kérdésre válaszolva a függetlenek 77 százaléka helyeselné ezt, a republikánusoknál ez a szám 82 százalék, a demokratáknál pedig 88 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére