Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre veszélyesebbek: itt az újabb észak-koreai rakétakísérlet

888.hu

2017.05.14. 08:28

Szombati cikkünkben már megírtuk, hogy várható a következõ. Vasárnap hajnalban ez meg is történt.
PHENJAN, 08:28

Szombati cikkünkben már megírtuk, hogy várható a következő kilövés. Vasárnap hajnalban ez meg is történt.

Újabb rakétakísérletet végzett Észak-Korea helyi idő szerint vasárnap hajnalban. Dél-koreai források szerint ballisztikus rakétát lőttek fel.

30 percen belül 700 kilométert tett meg a rakéta, és több mint kétezer kilométeres magasságot ért el. Végül a Japán-tengerbe zuhant. A japán védelmi minisztérium szerint lehet, hogy egy új fajta rakétáról van szó.

"Észak-Korea ismét fellőtt egy ballisztikus rakétát a nemzetközi közösség határozott figyelmeztetései ellenére. Ez elfogadhatatlan. Határozottan tiltakozunk" – mondta a japán miniszterelnök.

A tesztelés alig pár nappal az új dél-koreai elnök beiktatása és az után történt, hogy nemrég még tárgyalási szándékát fejezte ki Észak-Korea Amerikával. Az indítás helyszíne egy olyan támaszpont, ahol legutóbb februárban közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztelt az észak-koreai hadsereg.

Az ENSZ egyre erősebb nyomása ellenére Észak-Korea tovább folytatja rakétakísérleteit. A diktatórikus állam már több kísérletet hajtott végre idén, ebből kettő sikertelen volt a múlt hónapban. A Koreai-félszigeten egyre vészjóslóbb a helyzet az utóbbi hónapokban.

(Euronews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére