Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elárulta magát a Néppárt: Soros miatt vegzálják a Fideszt

Forisek Ádám

2019.03.05. 18:45

Soros György a fõ mozgatórugója a Európai Néppárt támadásának, amelyet a Fidesz-KDNP ellen intézett.

Mint ahogy arról hétfőn beszámoltunk, elkezdtek gyülekezni a "hasznos idióták", az Európai Néppárt (EPP) tizenhárom tagpártja kezdeményezte hivatalosan a Fidesz kizárását. Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.

Az egész Fidesz-ellenes hercehurcával kapcsolatban most megszólalt Manfred Weber, az EPP európai parlamenti (EP-) frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje is.

A Bild című német lapnak adott interjújában Weber három feltételt szabott, amely biztosítaná a Fidesz bennmaradását az Európai Néppártban: az első feltétel az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát". A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltétellel azonban Weber színt vallott, és egyúttal bizonyossá vált, hogy az Európai Néppárt elárulta magát. Ez a harmadik feltétel ugyanis nem más, mint hogy biztosítani kell Soros egyetemének megmaradását Budapesten.

Persze a "megmaradása" szó elég alaptalan, hiszen az egyetem mind a mai napig működik. Mindössze annyi történt, hogy a magyar törvényeknek megfelelően nem adhat ki amerikai diplomát, hiszen rendes kampusza az Egyesült Államokban nincs – ellentétben mondjuk a McDaniel College intézményével, amely mind a mai napig gond nélkül, a törvények betartásával tud működni.

Noha Weber igyekezett bekeményíteni, egy dolgot nem szabad elfelejtenie: a Fidesz-KDNP viszonylag sok képviselőt delegál a frakcióba, a legnagyobb frakció jelöltje pedig elnyeri az Európai Bizottság elnöki posztját. Erre jelenleg pont Manfred Webernek, az Európai Néppárt jelöltjének van a legnagyobb esélye, viszont könnyen előfordulhat, hogy ez a Fidesz-KDNP nélkül nem fog menni neki.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére