Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emberi pajzsnak használja a szír civileket az ISIS

Forisek Ádám

2017.03.29. 23:58

A dzsihadista terrorszervezet mocskos taktikákból sosem fogy ki, ezúttal a Rakkában rekedt civileket zsarolja: ha fizetnek 1000 dollárt, életben maradhatnak, ha nem, élõ pajzsként használnák õket az amerikaiak ellen.
RAKKA, 23:58

A dzsihadista terrorszervezet mocskos taktikákból sosem fogy ki, ezúttal a Rakkában rekedt civileket zsarolja: ha fizetnek 1000 dollárt, talán életben maradhatnak, ha nem, élő pajzsként használnák őket az amerikaiak ellen.

A jelenleg még az ISIS fennhatósága alá tartozó Rakkában rekedt civilek az amerikai és a dzsihadista szervezet harapófogójába kerültek. A szíreket embercsempészek 1000 dollár (kb. 288.000 forint) fejében menekítik csak ki a városból.

A kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) alig nyolc kilométerre vannak már csak Rakkától, a koalíciós erők bombázása pedig teljesen kiszámíthatatlan.

Körülbelül 300.000-re becsülik azon emberek számát, akik Rakkában rekedtek az Independent beszámolója szerint. A szír civileket legtöbbször az Iszlám Állam kötelékébe tartozó embercsempészek keresik meg, ám tőlük sem várhatnak sok jót, ugyanis a városból történő kimenekítésnek elképesztően borsos az ára: 300-500 dollárba kerül csak egy személy kimenekítése, de akár 1000 dollárra is rúghat egy ilyen vállalkozás, ezt pedig egy rakkai sem engedheti meg magának a háború közepette.

De még akinek sikerül is kikerülnie a városból, az sem lélegezhet fel: a környék ugyanis tele van aknákkal és összetákolt robbanószerkezetekkel, melyek az SDF előretörését hivatottak lassítani.

A Rakkában élő összes civilnek a dzsihadisták egyenruháját kell viselnie. Ennek az a célja, hogy a civileket ne lehessen megkülönböztetni a terrorista harcosoktól, gyakorlatilag emberi pajzsot kreálva ezzel a több százezer ártatlanból. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére