Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyi maradt a visszafoglalt Aleppóból

Bokor Gábor

2016.12.14. 17:58

Gyakorlatilag nem maradt olyan épület a városban, amely ne rongálódott vagy semmisült volna meg teljesen.
ALEPPÓ, 17:58

Gyakorlatilag nem maradt olyan épület a városban, amely ne rongálódott vagy semmisült volna meg teljesen.

Az orosz RT stábja végig tudósított a kormányerők által a napokban visszafoglalt városból. Legújabb drónfelvételeiken látni, hogy a településen szinte csak megrongálódott épületek maradtak, holott korábban gyönyörű város volt.

A lázadók végül abban egyeztek meg a kormányerőkkel, hogy ha leteszik a fegyvert, akkor a civilekkel együtt szabadon távozhatnak a városból. Az elszállításukról az Asszadhoz hű katonák gondoskodtak, akik különbuszokkal vitték el őket szerdán a hajnali órákban.

Az egykor több milliós nagyvárosban mára mindössze pár ezren maradtak. A körülbelül két hete elkezdődött elsöprő erejű offenzíva miatt nagyjából harmincezer civilnek kellett elhagynia Aleppót, őket a közeli menekülttáborokban szállásolták el.

A helyszíni beszámolókból kiderült, hogy mostanra teljesen kiürültek a felkelések előtt  nyüzsgő utcák. Csak nagy ritkán lehet látni egy-egy autót, ami elhajt a romok között.  Majdnem az összes lakóépület üresen áll, az ablakokat pedig már rég kilőtték belőlük.

Az orosz védelmi minisztérium adatai szerint csak az előző hétvégén 13 ezer civil kényszerült elhagyni az otthonát, míg közel ezer milicista tette le a fegyvert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére