Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ENSZ: emelkedett az afganisztáni ópiumtermelés

888.hu

2021.11.17. 08:20

Emelkedett Afganisztánban az ópiumtermelés, illetve a heroin alapanyagának az ára – derül ki az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) kedden Bécsben ismertetett jelentéséből.

A júliusban véget ért betakarítási időszakban 6800 tonna ópiumot állítottak elő, ez nyolc százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához képest.
Afganisztán a világ legnagyobb ópium-, illetve herointermelő országa. A dél-ázsiai államban augusztus közepén hatalomra jutott radikális iszlamista tálibok egyik jelentős bevételi forrása a mák termesztése, amelyből ópiumot, illetve heroint is előállítanak.

Az UNODC szerint az idén mintegy 2,7 milliárd dollár értékben értékesítettek ópiumot. Az afgán gazdaság teljesítményének mintegy tizedét teszi ki az ópiumkereskedelem.

A jelentés szerint „a 2021 augusztusa óta tartó bizonytalanság felhajtotta az ópiumárat augusztusban és szeptemberben, illetve ösztönzőleg hat az ópiumtermelésre”. Az UNODC felhívta a figyelmet arra, hogy nemzetközileg támogatott helyi programokra van szükség az ópiumtermelés visszafogására, mivel most kezdődik a vetés a jövő évi terméshez.
Az UNODC egyben figyelmeztetett a metamfetamin növekvő termelésére is Afganisztánban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére