Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdekes véleménye van Tucker Carlsonnak és a volt lengyel miniszternek a gázszivárgásról

888.hu

2022.09.28. 14:00

Joe Biden februári véleménye az Északi Áramlatról is érdekes.

 

Mint ismeretes, földgázszivárgást észleltek az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat-2 gázvezeték egyik szakaszán a hatóságok.

 

 

Az eddigi nyilatkozatok szerint kizárható a baleset, vélhetően szabotázsakcióról van szó.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök kedden azt nyilatkozta, hogy egyértelműen szándékos cselekmények okozták az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken a szivárgást.

Mostanra a hatóságok egyértelműen úgy értékelik, hogy szándékos cselekményekről van szó. Nem baleset volt. Egyelőre nincsenek értesüléseink arról, hogy ki állhat e cselekmény hátterében.”

– mondta a dán vezető, hozzátéve, hogy a hatóságok nem tekintik közvetlen katonai fenyegetésnek a történteket.

Dan Jörgensen energiaellátási miniszter azt közölte, hogy robbanások okozták hétfőn a károkat. Hozzátette: a 70–90 méteres mélységben található vezetékeken keletkezett lyukak mérete arra utal, hogy azokat semmiképpen nem okozhatta baleset.

Nem sokkal korábban Björn Lund, a svéd szeizmológiai hálózat (SNSN) szakembere a svéd SVT közszolgálati televíziónak nyilatkozva közölte: kétség sem férhet ahhoz, hogy ezek robbanások voltak, s nem földrengésről vagy földcsuszamlásról van szó. Hangsúlyozta, hogy a robbanások a vízben történtek, nem pedig a tengerfenék alatti kőzetben.

 

Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő szerdán kijelentette: az Északi Áramlat-1 és 2 csővezetéken keletkezett kár nem véletlen, az európai energiainfrastruktúra bármilyen szándékos megzavarása teljességgel elfogadhatatlan, amire az Európai Unió határozott és egységes választ fog adni. Borrell az unió nevében közzétett nyilatkozatában kiemelte: az Európai Uniót mély aggodalommal tölti el, hogy minden rendelkezésre álló információ alapján a gázszivárgás szándékos cselekmény következménye.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Twitteren azt írta, „az európai energiainfrastruktúra bármilyen szándékos megzavarása elfogadhatatlan, és a lehető leghatározottabb válaszlépésekhez fog vezetni”.

 

 

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója Oroszország által kitervelt terrortámadásnak és az Európai Unió elleni agressziónak nevezte az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetéken mutatkozó szivárgást.

A tisztségviselő szerint

Oroszország ezzel pánikot akart kelteni Európában a tél beállta előtt.

Hozzátette, hogy a legjobb válasz az, ha az EU még több harckocsit ad Ukrajnának, beleértve német gyártmányúakat is.

A német szövetségi parlament védelmi bizottságának elnöke, Marie-Agnes Strack-Zimmermann szerint is az orosz vezetés állhat az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezeték elleni támadás mögött.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő szerdán azt mondta, a Kremlt rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti.

 

Azonban nem mindenkinek ilyen egyértelmű, hogy az oroszok állnak a szabotázs mögött.

Radek Sikorski volt lengyel külügyminiszter szerint az Egyesült Államoknak köze lehet az Északi Áramlatokban kárt tevő balesethez vagy támadáshoz − legalábbis Twitter-bejegyzése erre enged következtetni.

 

Köszönjük, USA.”

− írta Sikorski.

 

 

A lengyel politikus nyilatkozatára Tucker Carlson Fox News-os műsorvezető műsorában elhangzottak teljesen mást fényt vetnek.

Carlson elmondása szerint kizárható, hogy Vlagyimir Putyin felelős a gázszivárgást okozó robbanásért, mivel „öngyilkosság lenne az orosz elnök részéről szabotálni a saját vezetékét”. És emlékeztetett: februárban pár héttel a háború kitörése előtt Joe Biden amerikai elnök kijelentette:

Ha Oroszország megtámadja Ukrajnát, az azt jelenti, hogy vége az Északi Áramlat gázvezetékeknek. Megígérem, hogy teszünk róla”.

 

Érdekesség, hogy Olaf Scholz német kancellár ott állt Biden mellett, és egy pillanatig sem tiltakozott az elnök kijelentése miatt.

 

 

Az Alternatíva Németországért (AfD) párt politikusa, Gunnar Lindemann is érdekesen írt a Twitteren.

 

Az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 egyszerre vált használhatatlanná szabotázs miatt. Így Németország csak amerikai gázt tud szerezni. És egészen véletlenül egy amerikai haditengerészeti alakulat is a közelben volt. Ilyen barátokkal kinek van szüksége ellenségre?”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére