Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Északi Liga: Olaszország mindenképpen kilép az euróövezetbõl

Vincze Viktor Attila

2018.01.05. 16:50

Komolyan veszélyezteti az Európai Egyesült Államokról álmodozó eurokraták és globalisták álmainak a megvalósulását, hogy Olaszországban belpolitikai fordulat várható a március eleji választáson. Az Északi Liga és a Forza Italia koalíciójának a gyõzelme esetén Olaszország kilépne az euróövezetbõl.
RÓMA, 16:50

Komolyan veszélyezteti az Európai Egyesült Államokról álmodozó eurokraták és globalisták álmainak a megvalósulását, hogy Olaszországban belpolitikai fordulat várható a március eleji választáson. Az Északi Liga és a Forza Italia koalíciójának a győzelme esetén Olaszország kilépne az euróövezetből.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, a Forza Italia képviselője néhány napja egy nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy szerinte az olasz jobboldali ellenzékből az Északi Liga az utóbbi időben már lemondott az euróövezetből való kilépés megvalósításáról.

Ezzel szemben viszont az Északi Liga pártvezetője, Matteo Salvini a La Repubblicának nyilatkozva tüntetőleg megerősítette, hogy a pártnak továbbra is célja az euróövezetből való kilépés.

Nem szeretem, ha mások interpretálják helyettem, hogy miről mi a véleményem. Nekem továbbra is az a meggyőződésem hogy az euró bevezetése egy olyan hiba volt, amit ki kell javítanunk"

– mondta Salvini.

Az új olasz kormányzatnak az euróövezetből való kilépési szándékát Claudio Borghi Aquilini, az Északi Liga gazdasági kabinetjének vezetője is megerősítette a Reutersnek nyilatkozva.

Claudio Borghi Aquilini elmondta, bár az eredeti tervek szerint a franciákkal és más államokkal közösen tartották volna ideálisnak az euróövezetből való kilépést, azonban ennek a tervnek útját állta a Le Pen-féle Nemzeti Front választási veresége. Az olasz politikus szerint ugyanakkor Olaszország ennek ellenére mindenképpen és akár egyedül is kilép majd az euróövezetből.

A jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján a márciusi olaszországi választáson az  Északi Liga és a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia koalíciója szerezheti meg a kormányalakításhoz szükséges szavazati többséget. 

A választási kampány két kiemelten fontos témája az euróövezetből való kilépés, valamint a migránsok beengedésének és betelepítésének a kérdései. 

Az olasz parlamenti választás március 4-én lesz megtartva.

Ha Olaszország kilép az euróövezetből, akkor azzal kútba esik minden Macron-, Schulz-, Juncker- vagy éppen Merkel-féle terv, amely az Európai Egyesült Államok vagy egy komolyan kétsebességes Európai Unió létrehozását célozza meg. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére