Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európába vágyó migráns gyerekeket toboroz az Iszlám Állam

Bertha László

2017.02.08. 12:58

Több száz menedékkérõ migránsnak nyoma vész Európába vezetõ vándorlásuk során, valószínûsíthetõ, hogy szélsõséges csoportok csábítják el õket, hogy radikalizálhassák az embereket.
LONDON, 12:58

Több száz menedékkérő migránsnak nyoma vész Európába vezető vándorlásuk során, valószínűsíthető, hogy szélsőséges csoportok csábítják el őket, hogy radikalizálhassák az embereket – jelenti a The Telegraph.

Az Iszlám Állam és a hozzá hasonló militáns csoportok valószínűleg egyenesen fiatal, Közel-Keletről vagy Afrika északi részéből érkező bevándorlókat vesznek célba. A Quilliam Alapítvány által vizsgált jelenség a következő módszer szerint működik: az Iszlám Állam embercsempészekkel együtt dolgozva anyagi segítséget nyújt a fiataloknak a vándorláshoz, ezáltal gyakorlatilag adósságba kényszerítve őket.

Így amikor a fiatalok megérkeznek Nagy-Britanniába, inkább elkerülik a menedékkérelmi eljárást, csakhogy ne kelljen szembenézniük a hazatoloncolással. A jelentés írója, Nikita Malik véleménye szerint ezzel tulajdonképpen elkerülik a hatóságokat, és azon kapják magukat, hogy hamarosan újra az embercsempészekre és radikálisokra vannak utalva.

2015 első kilenc hónapjában több mint 340 migráns gyermeknek veszett nyoma, ez kétszerese az előző évben eltűnteknek. 2015 végére 132 embert még mindig kerestek.

Ez a probléma elsősorban a törökországi, libanoni és jordániai menekülttáborokat érinti. A jelentés szerint az Iszlám Állam ingyen biztosítja a migránsok számára az átutazást Líbián keresztül, ha cserébe hűségesküt tesznek a terrorszervezetnek.

Ha eleinte vonakodnak is attól, hogy belépjenek az Iszlám Államba, előbb-utóbb elfogadják az ajánlatukat a fáradtság, anyagi bizonytalanság, fizikai kimerültség hatására.”

A Földközi-tenger térségébe érve a szervezet már akár 800 font anyagi támogatással (kb. 300 ezer forint) is csábítja a migránsokat.

A jelentésben foglaltak szerint a legtöbb migráns számára a befogadó országokban történő munkavállalás egyszerűen nem jelent akkora pénzügyi biztonságot, mint az Iszlám Állam által kínált alternatíva.

A szervezet igyekszik kiaknázni a migránsútvonalak adta lehetőségeket, és minél több hívet juttatni Európába. Elsősorban olyan gyerekeket és fiatalokat céloznak, akik egyedül utaznak és többnyire tanulatlanok. Egyrészt ők azok, akik leginkább fogékonyak a propagandájukra, másrészt az ő átnevelésük, vagy zsarolásuk sokkal kevesebb energiát és pénzt emészt fel.

A jelentés továbbá hozzáteszi, hogy a fiatalok magasztos célok iránti vágyakozásból is csatlakozhatnak a szervezethez.

Arra vágynak, hogy tiszteljék őket a családban. Nem akarnak teherré válni a családjuk számára, ezért ettől várják azt, hogy hasznosnak tekintsék őket”

– ecsetelte Nikita Malik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére