Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek az ENSZ migrációs egyezményének legdurvább állításai

Sümeghi Lóránt

2019.01.02. 17:20

A Migrációkutató Intézet által az ENSZ globális migrációs egyezményérõl készített gyorselemzés döbbenetes mondatokra, állításokra és célkitûzésekre világított rá.

A Migrációkutató Intézet áttekintette a 2018. december 10-én 164 ENSZ-tagállam által aláírt globális migrációs paktum tartalmát. A több mint egy tucat ország – köztük a V4-ek – által elutasított dokumentummal szembeni legfőbb érv, hogy leegyszerűsítő módon, elkerülhetetlen, de megfelelő menedzselés mellett mindenki számára előnyös folyamatként írja le a migrációt. Mi több, a dokumentum egységes migrációfogalmat használ, összemosva ezzel a legális és az illegális mozgásokat.

Az intézet hangsúlyozza, a 23 célkitűzést lefektető egyezmény szinte teljes egészében a nemzetközi migránsok jogaira helyezi a hangsúlyt, miközben a nemzetállamok szuverenitásának fontosságát és a migrációt sok esetben övező kockázatokat csupán néhány helyen említi. Ebből következően a paktum szinte kizárólag a fogadó államoknak és társadalmaknak irányoz elő kötelezettségeket. Az egyezmény alapvetően a kibocsátó országok (vélelmezett) érdekeit szolgálja, amelyek jelenleg (látszólag) egybeesnek a bevándorlást támogató nyugati országok érdekeivel, ám a dokumentum leegyszerűsítései tudományos szempontból erőteljesen megkérdőjelezhetők.

Mindezek fényében lássuk a legdurvább állításokat:
  • "Elismerjük, hogy [a migráció] a prosperitás, az innováció és a fenntartható fejlődés forrása globalizált világunkban, illetve azt, hogy e pozitív hatások optimalizálhatók a migráció irányításával.” 
  • A jelen Globális Paktum elismeri, hogy a biztonságos, rendezett és szabályos migráció akkor szolgálja mindenki érdekét, ha megfelelő tájékoztatáson alapul, tervezetten és konszenzusos módon történik. [….]” 
  • „[….] Elkötelezzük magunkat továbbá az őrizetbe vételtől eltérő megoldások mellett, amelyek összhangban állnak a nemzetközi joggal, és emberi jogi megközelítést alkalmazunk a migránsok bármilyen elzárása esetén, miközben utóbbira kizárólag utolsó lehetőségként tekintünk. [….]” 
  • „[….] Elkötelezzük magunkat továbbá, hogy a migránsok nem vonhatók büntetőeljárás alá pusztán azért, mert embercsempészet tárgyává váltak. [….]”
  • „[….] Népszerűsíteni szükséges a független, objektív és minőségi médiabeszámolókat, beleértve az interneten elérhető információkat, melynek eszköze a médiaszakemberek érzékenyítése és oktatása a migrációhoz kapcsolódó ügyekben és szóhasználatban. [….]” 
  • „ [...] Szükséges továbbá megakadályozni azon médiumok közfinanszírozás általi támogatását és anyagi javakkal való ellátását, amelyek szisztematikusan intoleranciát, idegengyűlöletet, rasszizmust és a diszkrimináció egyéb formáit propagálják a migránsokkal kapcsolatban."

Nem véletlen tehát, hogy Ausztria, Ausztrália, Bulgária, Chile, Csehország, Horvátország, a Dominikai Köztársaság, Észtország, Magyarország, Olaszország, Izrael, Lettország, Lengyelország, Szlovákia, Svájc és az Egyesült Államok sem szavazta meg a megállapodást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére