Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Februárra 40 százalékkal emelkedhet az áram ára

888.hu

2022.01.07. 19:30

Politikai következményektől rettegnek.

 

A francia hatóságok további intézkedéseken dolgoznak az energiaárak emelkedésének megfékezésére – közölte az ország pénzügyminisztere, aki az elnökválasztás előtti politikai következményekre figyelmeztetett.

Nézzék meg, mi történik Kazahsztánban, ez jól mutatja, mi történhet, ha az energiaárak robbanásszerűen emelkednek, ez politikailag is veszélyes”

mondta Bruno Le Maire pénteken.

Elmondása szerint,

ha nem találnak megoldást az áramárak kérdésére a következő napokban, akkor a franciák január végén 35-40 százalékos áremelkedéssel szembesülhetnek.

Franciaországban az energiaárak növekedése érzékeny témának számít. Az ország kormánya az üzemanyagadó 2018-as emelése után hónapokig tartó erőszakos utcai tüntetésekkel nézett szembe. A tüntetések még szélesebb körű kormányellenes mozgalommá nőtték ki magukat.

Az energiaárak széles körű emelkedése nyomán Párizs februárban elkötelezte magát a háztartások védelme mellett azzal, hogy a szabályozott tarifák 2022-re vonatkozó emelését mindössze 4%-ban maximálta. Az árak azonban emelkednek, és az energiaköltségek adócsökkentése, amely az emelkedés korlátozására szolgált volna, már nem elegendő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére