Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felrobbantottak egy hírszerzési épületet a tálibok

Ányos Miklós

2020.07.13. 20:30

Öngyilkos merénylettel kezdett, összehangolt támadást indítottak hétfőn a radikális iszlamista tálibok Észak-Afganisztánban egy hírszerzési komplexum ellen, amelynek legalább tizenegy dolgozója vesztette életét – közölték afgán tisztségviselők.

A támadást Szamangán tartomány székhelyén, Aibak városában követték el. Szedik Azizi, a tartományi kormányzó szóvivője szerint a halottak mellett 63 ember megsebesült a merényletben, illetve az azt követő – órákig tartó – lövöldözésben. A támadásban három szélsőséges is életét vesztette. Az öngyilkos merénylő robbantását követően két fegyveres lázadó nyitott tüzet az épületegyüttesben. Azizi szerint mindkettővel végeztek a biztonsági erők a kibontakozott tűzpárbajban. A robbantás több épületet is megrongált.

Abdul Halil Muszadek, a tartományi kórházak vezetője szerint a sebesültek közül sokan civilek, és gyerekek is vannak közöttük.
A támadás elkövetőjeként a kabuli kormányzat ellen fegyveres harcot folytató tálibok jelentkeztek.

A szélsőségesek és a kormányerők egymást okolják az erőszak ismételt fellángolása miatt a közvetlen béketárgyalások beindítására tett erőfeszítések közepette.

Asraf Gáni elnök elítélte az aibaki támadást, és azzal vádolta az iszlamistákat, hogy így akarnak előnyösebb helyzetbe jutni az esetleges béketárgyalásokon. A felkelők viszont azt vetik a kormányzat szemére, hogy katonai műveletei során a tálibok otthonaira is csapásokat mér, veszélybe sodorva így családjaikat is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére