Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa szerint Norvégián múlik az emberiség jövõje

Pörge Béla

2017.04.30. 12:28

A katolikus egyházfõ szombat éjjel egyiptomi látogatásáról hazafelé tartva a pápai repülõgépen nyilatkozott a nemzetközi sajtónak.
RÓMA, 12:28

A katolikus egyházfő szombat éjjel egyiptomi látogatásáról hazafelé tartva a pápai repülőgépen nyilatkozott a nemzetközi sajtónak.

Ferenc pápa arról beszélt, hogy szerinte egy harmadik országnak kellene közvetítenie az USA és Észak-Korea között, Ferenc pápa Norvégiát jelölte meg — írja az MTI.

Manapság egy kiterjedt háború az emberiségnek nem csupán kis hányadát pusztítaná el, hanem jó részét a kultúrájával együtt. Az emberiség jövőjéről van szó"

— mondta a pápa, és hozzátette, hogy szerinte túlságosan felforrósodott a helyzet Észak-Korea atomprogramja és rakétafejlesztése miatt.

Ferenc pápa szerint az ENSZ-nek meg kell erősítenie a szerepét a világ diplomáciai életében.

Felszólítok és a jövőben is fel fogok szólítani minden vezetőt, hogy a diplomácia útján keressen megoldást a problémákra"

— jegyezte meg.

Pénteken az ENSZ Biztonsági tanácsa az észak-koreai fenyegetésnek szentelt, külügyminiszteri szintű rendkívüli ülést tartott, amelyen az amerikai diplomácia vezetője elnökölt. Rex Tillerson reálisnak mondta a veszélyt, hogy Észak-Korea atomtámadást indít Szöul vagy Tokió ellen, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy függessze fel vagy szállítsa alacsonyabb szintre diplomáciai kapcsolatait Phenjannal.

Az egymást követő atomrobbantásokkal és rakétakísérletekkel Észak-Korea egyre közelebb taszítja Kelet-Ázsiát a szélesebb konfliktus felé"

— mondta Tillerson.

Észak-Korea bojkottálta a tanácskozást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére