Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a percunami az amerikai választási csalás ügyében

888.hu

2020.12.11. 12:30

17 állam és 106 republikánus képviselő csatlakozott a Texas (és Donald Trump) által indítványozott perhez, amely négy állam választási eredményeit vonná vissza arra hivatkozva, hogy választási csalás történt, így az eredmény nem fogadható el és nem érvényes. Ha a legfelsőbb bíróság nekik ad igazat, Biden kihirdetett győzelmét túl korán ünnepelték, és Trump megtarthatja pozícióját a következő négy évre.

Texas helyi idő szerint hétfőn éjjel indított pert Michigan, Georgia, Pennsylvania és Wisconsin államok ellen azzal érvelve, hogy azok megváltoztatták a választási folyamatot a tagállami parlamenttől függetlenül, amely az alkotmány szerint felelős azért, ahogyan az adott állam megválasztja képviselőit. Ezen kívül a per arra is felhívja a figyelmet, hogy nemcsak helytelen volt a választás folyamata, hanem még az államokon belül is eltérő módon működött, amely sérti a választók alkotmányos jogait.

A kérdéses, jelenleg perelt államok esetében

már a választás közben is többen felhívták a figyelmet a csalás lehetőségére,

a november 3-át követő napokban pedig videók árasztották el az internetet. Ezekben sorra bemutatták a levélszavazatok korruptságát, a szavazóhelységekben történt gyanús eseményeket, és a választási folyamatot lebonyolító vállalatok dolgozói is beszámoltak olyan esetekről, amikor felső utasításra kellett visszadátumozni levélszavazatokat. És ez csak néhány példa volt a törékeny amerikai szavazási rendszer 2020-as manipulációjára.

Többek állítása szerint matematikailag lehetetlen például az, hogy egy államban, ahol Trump jócskán vezetett, egyik pillanatról a másikra organikusan szoros harc jöjjön létre a két elnökjelölt között a hirtelen beérkező, kizárólag Bident támogató levélszavazatok miatt. Mondjuk ezt józan paraszti ésszel is be lehet látni:

hogy lehet, hogy senki nem szavaz Trumpra levélben, sokszázezren meg pont egyszerre szavaznak, de mind Bidenre, és mindez persze éppen akkora változást hozzon az eredményben, hogy Biden egy hajszállal elvigye a napot?

A pert Missouri állam mellett Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Utah, and West Virginia is támogatta egy 'amicus curiae' levéllel.

(Az amicus curiae levelet olyan személy, vagy ez esetben állam nyújtja be, aki nem érintett az ügyben és jogi kérdésekben információkkal szolgálhat; gyakran a Legfelső Bíróság befolyásolásának megkísérlése érdekében nyújtanak be ilyet.)

Arizona állam olyan amicus curiae-t nyújtott be, amelyben a bíróságot sürgeti, hogy mielőbbi döntést hozzon.

Kolumbia választókörzete ezekre válaszul benyújtott egy amicus curiae levelet Pennsylvania és a perelt államok pártját fogva, saját maga és Kalifornia, Kolorádó, Connecticut, Delaware, Guam, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Nevada, New Jersey, Új-Mexico, New York, Észak-Karolina, Oregon, Rhode Island, Vermont, Virginia, U.S. Virgin Szigetek, és Washington államok és területek nevében – tudósított a Breitbart.

A percunamiba beszállt Missouri, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Dél-Karolina és Utah állam is, mint felperes.

Ez csak néhány abból a legfelsőbb bíróságot betemető papírmunkából, amely a következő napok és hetek eseményeit meghatározza majd Amerikában.


Az egészben az egyik legszebb, hogy Pennsylvania, az egyik alperes állam Képviselőházának elnöke, Guy Reschenthaler szintén amicus curiae-t nyújtott be a saját állama elleni harcot támogatva. Mindeközben Pennsylvania kitart amellett, hogy semmi alkotmányellenes nem történt a házuk táján november elején.

(A választás erdeménye egyébként nem változna meg, ha Pennsylvania állam választási ügyét megnyerné Trump.)

Amíg nem születik döntés a bíróságon, addig nem igazán lehet, legalábbis nem érdemes határozott kijelentéseket tenni a választási csalás ügyében,

de az mindenképp sokat elárul, hogy mekkora jogi harc indult és mennyi keresetet nyújtottak be a felek. És ez még csak a kezdet.

Aki azt hitte, hogy a választás lezárult, úgy tűnik, tévedhetett.

Jelen állás szerint egészen addig nem ér véget a harc, amíg január 20-án be nem iktatják a következő elnököt a hivatalába – legyen az Joe Biden vagy Donald Trump.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére