Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatódik a szír kormányerõk Aleppó keleti része elleni támadása

Vincze Viktor Attila

2016.11.19. 22:28

A szír hadsereg Aleppo keleti része elleni offenzívájának legújabb napja közel harminc halálos áldozattal járt a területet megszállás alatt tartó iszlamista lázadó csoportok állítása szerint. A kormányerõk ugyanakkor tagadják, hogy támadásaik civil célpontok ellen irányultak volna.
ALEPPÓ, 22:28

A szír hadsereg Aleppo keleti része elleni offenzívájának legújabb napja közel harminc halálos áldozattal járt a területet megszállás alatt tartó iszlamista lázadó csoportok állítása szerint. A kormányerők ugyanakkor tagadják, hogy támadásaik civil célpontok ellen irányultak volna.

Legalább 27 személy halálát okozta, hogy a szíriai kormányerőkhöz tartozó légierő és tüzérség Aleppó városának az iszlamista lázadók kezén lévő keleti negyedeit ismételten támadta, a szír hadsereg offenzívájának ötödik napján - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). 

Az AFP francia hírügynökség Aleppóban tartózkodó tudósítója péntek óta rakéták és lövedékek becsapódásáról számol be.

A tudósító szerint egyáltalán nincs áramszolgáltatás, mivel üzemanyag híján jelenleg az áramfejlesztők nem működnek a kormányerők által négy hónapja ostromolt városrészben.

A lázadó erőkkel együttműködésben adatokat gyűjtő és közlő OSHD tájákoztatása szerint kedd óta összesen már legalább 92 áldozattal járt a Bassár el-Asszád, szír elnök hadserege által indított offenzíva.

A szír kormányerők ugyanakkor azt állítják, hogy az őket érő bírálatok az ellenfeleiket segítő háborús dezinformációs, propaganda tevékenységek.

A szír hadsereg közölte, hogy nem változtat azon a határozott célján, hogy minél előbb és teljesen visszafoglalja az iszlamista lázadó csoportok által 2012-ben elfoglalt Aleppót.

A 2011 óta tomboló szíriai polgárháború egyik fő tétjének számító, nagy történelmi múltú város nyugati részét már visszafoglalta a szír hadsereg.

Az ENSZ szíriai humanitárius koordinátora a helyzettel kapcsolatban azt közölte, hogy a világszervezetet rendkívül elszomorítja és elborzasztja az erőszakos cselekmények több szíriai térségre történt kiterjedése.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére