Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fontos kampánytéma lesz a melegházasság Németországban

888.hu

2017.04.03. 10:58

A német jobboldal inkább a tradicionális családokat támogatná, a német baloldal pedig azt szeretné, hogy a hagyományos családokkal azonos jogai legyenek a melegházasságban élõknek is. A melegek ugyanis nem fogadhatnak örökbe gyerekeket Németországban.
MÜNCHEN, 10:58

A német jobboldal inkább a tradicionális családokat támogatná, a német baloldal pedig azt szeretné, hogy a hagyományos családokkal azonos jogai legyenek a melegházasságban élőknek is. A melegek ugyanis nem fogadhatnak örökbe gyerekeket Németországban.

Horst Seehofer a bajor kereszténydemokraták (CSU) vezetője egy interjúban elmondta, hogy központi kampánytémává tennék a tradicionális értelemben vett családokat és azok helyzetét.

A CSU és a CDU a gyermekkel rendelkező családokat tenné meg a kampány egyik központi témájává. Erről már többször is beszéltem a kancellárral. Kellene egy komoly, családorientált intézkedéscsomag Németországban"

– mondta Seehofer a Bild am Sonntagnak.

A CSU jelenleg egy öt pontból álló programban gondolkodik, amely kifejezetten a gyermekes családokat támogatná. A tervek között szerepel egy egyszeri juttatás, amellyel a szülőknek segítenének megvásárolni az első gyermek érkezéséhez szükséges felszerelést (kiságy, babakocsi, stb.); a családok minden gyermek után adókedvezményt kapnának; a döntéshozók létrehoznának egy olyan bankszámlát minden családnak, amelyre a gyermekeik számára tudnának elhelyezni pénzt, és ehhez állami hozzájárulás is lenne; a napközik ingyenessé tétele; valamint a társadalombiztosítási hozzájárulások csökkentését a gyermekes, alacsony jövedelmű családok számára – írja a DW.

Ebből az öt intézkedésből még május előtt kiválasztanak kettőt-hármat, amelyet kampánytémává is tesznek.

Érdekes, hogy az interjúval egy időben a Bild am Sonntag közzétett egy közvélemény-kutatást is, amely szerint a megkérdezettek 75 százaléka azt mondta, hogy a melegházasságnak teljesen egyenértékűvé kellene válnia a hagyományos házassággal.

Németországban a melegek tarthatnak polgári esküvőt, ám nem fogadhatnak örökbe gyereket. Angela Merkel német kancellár korábban azt nyilatkozta a kérdésről, hogy nem biztos abban, hogy egy gyermekre milyen hatással van az, hogy meleg szülők nevelik fel – amely az ötlet nagyon diplomatikus elvetésének tűnik.

Ahogy az várható volt, Martin Schulz, a szocdemek jelöltje beleállt a küzdelembe, és véleménye szerint a melegházasságnak egyenlőnek kellene lenni a tradicionális házassággal. A teljes német baloldal beállt az ötlet mögé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére