Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Forró hétvégéje van a venezuelai diktátornak

Forisek Ádám

2019.03.10. 08:12

Mintegy húszezren gyûltek össze szombaton a venezuelai ellenzék tüntetésén a Caracas belvárosában lévõ Victoria sugárúton, a rendõrség jelentõs erõkkel volt jelen a kormányellenes megmozdulás helyszínén.

Mintegy húszezren gyűltek össze szombaton a venezuelai ellenzék tüntetésén a Caracas belvárosában lévő Victoria sugárúton, a rendőrség jelentős erőkkel volt jelen a kormányellenes megmozdulás helyszínén.

A TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni beszámolója szerint rohampajzsot és sisakot viselő rendőrök hármas sorfala zárta el a belváros felé vezető utat.

Bár a tüntetők Nicolás Maduro hivatalban lévő elnök kormányát sértegető jelszavakat skandáltak, nem próbálkoztak meg összetűzésekbe bocsátkozni a rendvédelmi szervekkel, s a rendőrök sem léptek fel erőszakosan.

A magát Venezuela ideiglenes elnökének nevező, ellenzéki Juan Guaidó a tüntetőkhöz szólva arról beszélt, hogy hamarosan a venezuelai vezetés ellenállásával kell szembenézniük.

A rezsim miatt nehéz időkre lehet számítani, meg akarnak majd osztani minket. Bárhogy alakuljanak is a dolgok, egységesnek kell maradnunk, és késznek kell lennünk a cselekvésre"

– hangoztatta Guaidó, aki szerint a kormány ki akarja majd fárasztani az ellenzéket. 

Guaidó emellett bejelentette, hogy venezuelai körútra indul, hogy híveit Caracasba gyűjtse. Hangsúlyozta: a tömegtüntetések addig fognak tartani, míg az ellenzék céljai – Maduro menesztése, egy ideiglenes kormány létrehozása és a szabad választások megtartása – nem teljesülnek.

Hogy véget érjen a borzalom, az éhínség és szegénység, véget kell érnie a diktatúrának és a hatalom bitorlásának"

– jelentette ki Guaidó.

A tüntetések térségében akadozik a mobiltelefon hálózat, de azt egyelőre nem tudni, hogy a hatóságok blokkolják az összeköttetést, vagy az ennek az országos áramkimaradásokhoz van köze. A TASZSZ közlése szerint a venezuelai főváros egyes részeiben továbbra sincs áram, nem működnek a jelzőlámpák, nincs fény az alagutakban, sem az üzletekben.

Ennek ellenére Maduro mintegy ötezer híve gyűlt össze a Miraflores elnöki palota előtt és további ötezren a közeli a Libertador sugárúton, hogy részt vegyenek az antiimperialista felvonuláson, amely időközben békésen véget ért.

Az ellenzéki és kormánypárti tüntetések három-négy kilométerre voltak egymástól rendőrségi ellenőrzőpontok felügyelték a rendet a két politikai tábor aktivistáinak megmozdulásai között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére