Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Friberg: Soros áll a panamai papírok mögött

888.hu

2016.04.12. 21:58

Daniel Friberg szerint Soros György ezzel a kiszivárogtatási akcióval is Oroszországot célozta.

A Magyarországon élő svéd közgazdász szerint Soros Györgyről a nyugati médiában kialakult kép alapvetően hibás: Sorost egy balos közvélemény-formáló filantropistának állítják be, aki azért építette fel és látja el pénzzel civil szervezetek armadáját, hogy a világot jobbá tegye. Pedig szerinte Soros iskolapéldája annak, hogy a magánérdek, ha elég pénzzel párosul, hogyan írhatja felül egyes országok önállóságát.

Friberg legújabb cikkében ennél is tovább megy, és azt állítja, hogy Soros a nyugati médiát palira vette, és saját céljai eléréséhez fogta hadba az újságírókat, azok tudta nélkül. Szerinte a panamai papírok kiszivárogtatása mögött Soroshoz köthető szervezetek állnak, a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával pedig Oroszország lejáratása volt a cél, még ha ezt az azokat kezelő újságíró konzorcium vezetője tagadja is. Ezt amúgy korábban mi is pedzegettük.

A WikiLeaks szerint a Mossack Fonsecától kiszivárgott dokumentumok nyilvánosságra kerülésük előtt az OCCRP nevű szervezethez kerültek, kiszivárogtatásuk célja pedig egy Oroszország és a volt Szovjetunió elleni támadás volt. Ezt a – szervezett bűnözéssel és korrupcióval kapcsolatos információk nyilvánosság elé tárásával foglalkozó – projektet az Egyesült Államok nemzetközi fejlesztésekért felelős ügynöksége, a USAID és Soros György alapították.

Sorosnak ezen túl is köze van a panamai papírokhoz. A dokumentumokat nyilvánosságra hozó újságíró konzorcium, az ICIJ ugyanis közvetve Soros pénzéből is él: a szervezetet létrehozó, amerikai oknyomozó újságírókat pénzelő civil szervezet, a Center for Public Integrity (CPI) megélhetését többek között a Soros alapította Open Society Foundation adományai biztosítják.

Ezt olvastad már: Ha lóvé van, meglesz az igazság is

(RightOn)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére