Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fukusima ismét elkezdett sugározni

888.hu

2016.04.08. 14:50

A Fukusima-1 atomerõmû területén erõsen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki.
FUKUSIMA, 14:00

A Fukusima-1 atomerőmű területén erősen sugárzó radioaktív forrást észleltek, amely a megengedett határérték százszorosát bocsátja ki.

A sugárzó forrásra az öt évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott atomerőmű alagsori helyiségeiben nagy mennyiségben keletkező sugárszennyezett víz tárolására kialakított föld alatti helyiségekben bukkantak. A tárolót három évvel ezelőtt építették, de már nem használják, mert több helyen szivárgott.

A TEPCO (energetikai vállalat) szinte minden vizet kiszivattyúzott ebből, illetve egy másik, ugyanilyen tárolóból, de azóta is folyamatosan ellenőrzi a sugárzás mértékét környezetében. Az adatok szerint egy héttel ezelőtt a sugárzás szintje ezen a helyen 87 becquerrel volt, míg most eléri a 9300 becquerrelt. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a sugárzás hirtelen megugrását.

A TEPCO tájékoztatása szerint ezekben a tárolókban még maradt kis mennyiségű sugárszennyezett víz, de azt biztonságosan elszigetelték.

Fukusima az új Csernobil 
A fukusimai atomerőmű 2011 márciusában bekövetkezett katasztrófája után - amit földrengés, majd az azt követő cunami okozott - kiterjedt radioaktív szennyeződést mértek Japánban. Összességében 159 ezer embert evakuáltak az érintett zónákból, akik többségben elvesztették otthonaikat.

A fukusimai reaktor balesetét a csernobili katasztrófa után a valaha történt legsúlyosabb atombalesetnek tartják. Bár mindkét katasztrófa a veszélyességi skálán ugyanazt a besorolást kapta, a csernobili sugárzás tízszerese volt Fukusimának, ez utóbbi egészségre gyakorolt hatása is jóval kisebb volt. 

Az atomkatasztrófáról, és annak hatásiról itt érdemes olvasni. 

(zoldmuzeum.hu, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére