Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Greta Thunberg kirohanása saját elvtársainak is túl sok volt már

Forisek Ádám

2019.09.24. 20:00

Úgy tűnik, az ENSZ-ben elmondott erőltetett beszédével azokat is betalálta Greta Thunberg, akiket amúgy nem akrt volna

Greta Thunberg kirohanására az ENSZ klímacsúcsán olyan kritikák jöttek, amelyek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a klímavédelem témakörében nagyon nincs egységes gondolkodás. Emmanuel Macron francia államfő egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy a 16 éves svéd lány „radikális” álláspontja ellehetetleníti a klímaváltozás elleni közös küzdelmet.

Láthatunk egy nagyon radikális pozíciót, egy olyat, ami ellenséget csinál társadalmunkból.„

Gyors fordulat ez, hiszen emlékezzünk, hogy egy évvel ezelőtt még az Elysée-palotában látta vendégül Macron Greta Thunberget. A francia államfő most már azt mondja, a svéd kislánynak más országokat kellene kritizálnia, noha igaz, hogy a kép eléggé árnyalt, ha picit a kulisszák mögé tekintünk.

Macron ugyanis ezidáig határozottan megpróbálta felépíteni magát mint a klímavédelem első számú reklámfiguráját, nem sok sikerrel: korábbi környezetvédelmi minisztere, Nicolas Hulot fel is mondott a tavalyi évben.

Brune Poirson, francia környezetvédelmi államtitkár sem volt elragadtatva Greta szavaitól:

Nem hiszem hogy az embereket mozgósítani lehetne a már-már gyűlöletre hajazó kétségbeeséssel. Ezzel inkább csak egymás ellen fordítjuk az embereket.”

A franciák mellett azonban a németek is fenntartásokkal kezelték Thunberg kifakadását. A kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, Roderich Kiesewetter szerint szerint Thunberg azokkal is hetvenkedik, akik amúgy tiszteleten alapuló, tényekkel operáló párbeszédet kívánnak folytatni a környezeti kérdésekről.

Már rögtön az elején lejáratja azokat, akik csak racionálisan akarnak beszélni a kérdésről.„

A német fejlesztési miniszter, Gerd Müller pedig azzal kommentálta a lány szavait, hogy

A klíma védelme nem Greta Thunberggel kezdődik.”

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Greta Thunberg vallási fanatizmusa (mert valljuk be: ez az) a zöldeket és a klímavédelemért harcolókat is megosztja. A kérdés már csak az, hogy mennyi kárt fog nekik okozni Greta Thunberg a jövőben, és hogy ennek elkerülése érdekében mit fognak tenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére