Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha most nem sikerül Aszadnak bevenni Aleppót, akkor soha

Bokor Gábor

2016.09.27. 17:58

Az öt éve tartó polgárháború egyik legsúlyosabb csatája kezdõdött el a napokban Aleppóért. A kulcsfontosságú város bevételével az ország elsõ embere, Bassár el-Aszad nagy lépést tehet elõre azért, hogy visszavegye az ország felett az irányítást.
ALEPPÓ, 17:58

Az öt éve tartó polgárháború egyik legsúlyosabb csatája kezdődött el a napokban, Aleppóért. A kulcsfontosságú város bevételével az ország első embere, Bassár el-Aszad nagy lépést tehet előre azért, hogy visszavegye az ország felett az irányítást. 

A szír kormányerők serege pár hétnyi felkészülés után ismét ostromzár alá vette Szíria egyik legnagyobb és legfontosabb városát, Aleppót. A hadsereg elsősorban a város keleti részébe hatolt be, amit jelenleg a mérsékelt felkelők néven álcázott iszlamisták tartanak ellenőrzésük alatt. A több napon át tartó bombázások után az Aszad-hű erők szárazföldi egységei is bevonultak a városba. 

A rezsim a támadás közben lerohanta az Aleppó városától néhány kilométerre fekvő, stratégiai jelentőségű Handarat palesztin menekülttábort. A hadsereg szombaton rövid időre ellenőrzése alá tudta vonni a területet, míg a felkelők milíciáinak ellentámadása ki nem űzte őket onnan. 

A felkelők jelentése szerint a több irányból indított offenzívák nagy részét visszaverték, a rezsim jelenleg két másik negyedben központosítja erőit, a lázadók ellenőrzése alatt álló Sejk Szaíd nevű kerület közelében. A jelentések szerint az érintett városrészeken ötpercenként dobnak le rakétákat. 

A hadsereg nagy erőket mozgósított, élükön a Nimr (Tigris) nevű elitalakulattal; páncélozott járműveket és harckocsikat vet be a lázadók ellen"

– mondta a kormányerőket támogató egyik iraki milícia parancsnoka.

A városban kaotikus állapotok uralkodnak, ugyanis az ivóvízhálózat is megsérült, ami miatt emberek tízezrei nem jutnak tiszta vízhez. A helyszínen lévő aktivisták szerint az offenzívák során több mint négyszáz ember vesztette életét. 

A szír hadsereg a nyár elején már megpróbálta bevenni a várost, ám akkor a több hetes véres harc után kénytelenek voltak feladni a pozícióikat. 

(Independent, MTI) 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére