Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hárompercenként lelép egy ember Romániából

888.hu

2019.01.23. 10:26

Erdélyi lapok beszámolói szerint a hivatalos adatok alapján 2017-ben átlagosan minden harmadik percben egy lakos kivándorolt Romániából, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt 480 személy hagyta el az országot.

A Maszol összesítése szerint 1989 után Romániából távozó polgárok legalább 80 százaléka Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Magyarországon telepedett le, 2010 után azonban megnövekedett a skandináv államokba, illetve Hollandiába és Ausztriába távozók száma is.

Az Eurostat adatai szerint Románia lakossága 2080-ra 14,5 millióra csökken, elsősorban a demográfiai fogyás következtében. Egy forgatókönyv azonban azzal számol, hogy a megnövekedett elvándorlás miatt Romániának 2080-ra alig 14 millió lakosa marad. Az Eurostat szerint a demográfiai fogyás elkerülhetetlen. Számításai szerint Romániában a születések száma a 2015. évi 191 867-ről 2080-ra 151 253-ra esik vissza, ami 21 százalékos csökkenést jelent.

A demográfusok a népességcsökkenésben több veszélyt is látnak. Az egyik közülük az, hogy az elvándorlás, valamint a születési arányszám csökkenése nyomán elöregszik az ország lakossága. Romániában ilyen körülmények között jelentősen visszaeshetnek a gazdasági mutatók, gazdasági szempontból elhanyagolható tényezővé válik majd az ország a nemzetközi életben. Az országból a felsőfokú végzettséggel rendelkező állampolgárok több mint 20 százaléka távozott, legnagyobb részük pedig fiatal volt, aki az utóbbi három évben költözött külföldre – jegyzi meg a maszol.ro.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére