Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazudott a finnországi migráns politikus, amikor azt állította, hogy a származása miatt inzultálták

Horváth Tamás

2019.11.15. 18:08

A hazug bevándorlót előbb utolérik, mint a sánta kutyát.

Sikertelenül próbált meg visszaélni a bőrszínével egy finnországi szociáldemokrata migráns politikus. A Szomáliából származó Abdirahim „Husu” Hussein, aki Helsinki képviselő-testületének tagja, azt állította, hogy az egyik, közelmúltbeli taxiútja során egy rasszista utastársa inzultálta, akit ezért ki is kellett rakni az autóból.

Hussein a Twitteren írta le a történteket, elmondása szerint a rasszista utas felkérdezte, hogy négerként mégis mit keres Finnországban, majd pedig azt mondta neki, hogy takarodjon vissza Szomáliába.

Az eset után a taxitársaság munkatársai vizsgálatot indítottak, s a GPS-adatok alapján megállapították, hogy a szociáldemokrata politikus hazudik.

Abdirahim “Husu” Hussein

Hussein, miután elismerte, hogy fake newst terjesztett, nem győzött bocsánatot térni, de annyit azért hozzáfűzött, hogy bár a konkrét esetet csak kitalálta, maga a jelenség igenis gyakorinak számít Finnországban: mind a taxisofőrök, mind az utasok ki vannak téve a rasszisták verbális támadásainak.

A politikus kamusztorijától még a saját politikai közössége is elhatárolódott, Eveliina Heinäluoma, a szociáldemokraták helsinki frakciójának vezetője a Twitteren fejezte ki csalódottságát a történtek miatt.

Egyébként nem ez az első eset, hogy „Husu” Hussein minden bokorban rasszistákat vizionál. Korábban azzal a kijelentésével keltett feszültséget, amikor azt állította, hogy az Igazi Finnek (Finnország bevándorlásellenes pártja, amely mára már a második legerősebb erővé vált az észak-európai államban) összes tagja és szavazója rasszista.

A szomáliai származású politikusnak az európai törvényekkel is meggyűlik a baja, korábban háromszor ítélték el adócsalás vétsége miatt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére