Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollywood is beszáll az Iszlám Állam elleni harcba

Bertha László

2016.02.17. 17:48

Az amerikai külügyminiszter, John Kerry az amerikai filmipar fõvárosában, Hollywoodban egyeztetett a legnagyobb filmstúdiók vezetõivel, hogy a filmesek mégis miképp vehetnék fel a harcot az Iszlám Állammal szemben.
HOLLYWOOD, 17:48

Az Egyesült Államok külügyminisztere, John Kerry az amerikai filmipar fővárosában, Hollywoodban egyeztetett a legnagyobb filmstúdiók vezetőivel, hogy a filmesek mégis miképp vehetnék fel a harcot az Iszlám Állammal szemben.

John Kerry a Universal Studio székházában a legnagyobb hollywoodi stúdiók vezetőivel tanácskozott. A jelentős filmgyártók közül jelen voltak a Universal mellett a Warner Brothers, a Dreamworks, a 20th Century Fox, a Walt Disney és az NBC vezetői.

A Universal elnöke szervezte találkozón ugyan szó esett a filmek és a televíziós showműsorok globális forgalmazásának kérdéseiről, de az egyeztetés igazi, politikai jelentőségét az adta, hogy Kerry felvetette: a filmipar a maga eszközeivel részt vehetne az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelemben – mondta el az egyik jelenlévő a Variety filmes magazinnak.

Az amerikai külügyminiszter és a filmes vezetők arról tárgyaltak, hogy hogyan lehetne bevonni a küzdelembe az Iszlám Állam által fenyegetett térségekben élőket oly módon, hogy ők is mondják el történeteiket. Ezzel ugyanis – a résztvevők reményei szerint – talán ellensúlyozni lehetne a terrorszervezet által terjesztett narratívákat.

Hollywood és az amerikai kormányzat együttműködése nem újdonság. Kathryn Bigelow 2012-ben készült filmje, a Zero Dark Thirty - A Bin Laden-hajsza például a Fehér Házzal, a védelmi minisztériummal és a CIA-vel együttműködésben készült, az adatokat, tényeket az illetékes amerikai hatóságok adták meg a rendezőnőnek. A Központi Hírszerző Ügynökséggel (CIA) történt együttműködése miatt a hírszerzésnél még vizsgálat is indult. Seymour Hersh, az amerikai oknyomozó újságírás legtekintélyesebb alakja például azt írta az ellentmondásos és vitákat kiváltó filmről, hogy

előbb kapjuk meg a történelem mítoszát, mint magukat a történelmi tényeket."

(MTI, Variety)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére