Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Holnaptól Csehországban is tilos a vendéglátóhelyeken a dohányzás

Pörge Béla

2017.05.30. 14:54

Remek hír azok számára, akik nem dohányoznak, viszont szeretik a cseh sört és van módjuk arra, hogy eredeti környezetben fogyasszák azt!
PRÁGA, 14:54

Remek hír azok számára, akik nem dohányoznak, viszont szeretik a cseh sört és van módjuk arra, hogy eredeti környezetben fogyasszák azt!

Magyarországon szerencsére már 2012. január 1-je óta nem kell azzal számolnunk, hogy egy kellemes kocsmázás vagy bulikázás után olyan tömény füstszagunk lesz, hogy a ruhánkat egyből a mosógépbe kell dobnunk, a hajunkat pedig azonnal meg kell mosnunk.

2011-ben módosította a II. Orbán-kormány a nemdohányzók védelméről szóló törvényt úgy, hogy 2012. január 1-je óta tilos a zárt helyeken való dohányzás.

Csehországban sajnos még az év elején is szembesülnöm kellett azzal a problémával, hogy bár hiába hihetetlenül jók és olcsók a sörök, egy jó kocsmázásnak ára van, mégpedig a füstszag.

Na ennek lesz most vége!

A Kronen Zeitung cikke szerint szerdán, a dohányzásmentes világnapon lép életbe az az új szabályozás, amit még az év elején fogadott el a cseh parlament, és amit a láncdohányos Milos Zeman egy hónap csúszással írt alá.

Az új törvény értelmében a zárt vendéglátóhelyeken tilos lesz a dohányzás, aki a tiltást megszegi, az akár 200 eurónak megfelelő összegű cseh koronát is fizethet bírságként.

A szabályozástól azt várják, hogy sokkal több nő keresi majd fel a helyi éttermeket és kocsmákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére