Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ikonikus televíziós celeb volt az egyik londoni elkövetõ

Sümeghi Lóránt

2017.06.05. 20:28

A hét halálos áldozatot eredményezõ szombat esti, londoni terrortámadás egyik elkövetõje egyáltalán nem volt ismeretlen a hatóságok elõtt, sõt, még a hétköznapi, brit TV nézõk is jól ismerhették.
LONDON, 20:28

A hét halálos áldozatot eredményező szombat esti, londoni terrortámadás egyik elkövetője egyáltalán nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, sőt, még a hétköznapi, brit TV nézők is jól ismerhették.

Ugyanis a Khuram Shazad névre hallgató szélsőséges terroristának egy évvel ezelőtt külön dokumentum filmmel kedveskedett Channel Four brit kereskedelmi csatorna.

Ez pedig tökéletesen tükrözi az egész brit társadalom és média hozzáállását a szélsőséges iszlámhoz. Hiszen milyen fogyasztói kultúra lehet az, amelyik lehetővé teszi, hogy Khuram Shazad kvázi celebbé válhat annak köszönhetően, hogy London egyik leghírhedtebb muzulmán gyűlöletszónokának társaságában, egy londoni parkban a dzsihád zászlaja előtt imádkozik?

A térdelő sorban jobbról a harmadik férfi az egyik londoni elkövető, Shazad.

Az már csak mellékes, hogy az ilyen és efféle deviáns társadalmi tényezőknek a piedesztálra emelése tökéletesen kontraproduktív a közösségi terrorellenes küzdelem szemszögéből, hiszen a hétköznapi nézők egy idő után érzéketlenné válnak a TV-ben fellelhető veszély kapcsán. 

Így történt ez a londoni Khuram Shazad nevű terroristával is, akit néhányan még - a szélsőséges nézetei ellenére - tisztelettudónak tartottak.

Pedig a pakisztáni születésű, ám Nagy-Britanniában nevelkedett férfi hírhedt volt a vallásos szigoráról. Nem véletlen dolgozott korábban a KFC nevű gyorsétteremben, hiszen ott fogalmilag kizárt volt, hogy sertéshússal érintkezzen. Mi több, Shazad egy szomszédjának még be is vallotta, hogy Allah nevében a saját édesanyját is megölné, ha kéne.

A brit terrorellenes küzdelem azonban nemcsak a média és a társadalom szemszögéből hagy még némi kívánni valót maga után.

Ugyanis sajtóhírek szerint a három támadóból, Shazadon kívül, a másik két elkövetőből egyet már évekkel ezelőtt vizsgált a rendőrség, lakossági bejelentés alapján. Csakhogy a névtelenségét kérő nyilatkozó, aki megtette a bejelentést, azt mondta, a rendőrség tudomásul vette a hívását, de soha többet nem jeleztek vissza annak kapcsán, hogy feldolgozták-e az általa közreadott információkat. Elmondása szerint: 

a rendőrség nem végezte el a rá vonatkozó, szükséges feladatát."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére