Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

ISIS: Okostelefonok segítségével árulnak szexrabszolgákat

Sümeghi Lóránt

2016.07.07. 07:28

Az Iszlám Állam terrorszervezet fogságából megszökött fiatal jazidi lány megrázó története szerint a dzsihadisták okostelefon segítségével adják el foglyaikat rabszolgának.
WASHINGTON, 7:28

Az Iszlám Állam terrorszervezet fogságából megszökött fiatal jazidi lány megrázó története szerint a dzsihadisták okostelefonokra készített alkalmazás segítségével adják el foglyaikat rabszolgának.

Lamija Aju Basár 18 éves iraki lány jobb szemére megvakult, arcát égési sebek nyomai borítják. Sebesüléseit egy iraki kisvárosból menekülve szerezte. Embercsempészeknek sikerült kimenekíteniük őt az Iszlám Állam terroristáinak fogságából, amely a jazidi vallású lánynak egyúttal szexrabszolgaságot is jelentett.

Két barátnője menekülés közben aknára lépett és meghalt, de neki sikerült életben maradnia. Észak-Irakban mondta el történetét az amerikai sajtó munkatársainak.

Miközben az Iszlám Állam teret veszít, a még uralma alatt lévő vidékeken módszeresen kínozza az ott élő civileket, a jazidi közösség lányait és asszonyait pedig szexrabszolgaságba taszítja.

Lamija Aju Basár azt mondta az AP iraki tudósítójának, hogy a terroristák mintegy háromezer jazidi nőt tartanak rabszolgasorban, és rémtetteikhez a legmodernebb technológiát használják:

miután mindegyikünket sorszámmal látják el, fényképet készítenek rólunk, és okostelefonos alkalmazás segítségével árulnak minket."

A hirdetésben megjelenített fotó mellett arab nyelven olvasható az eladásra kínált nő életkora, családi állapota és "tulajdonosának" neve is, arra az esetre, hogy ha a szerencsétlen nő embercsempészek segítségével próbálna szökni. Az alkalmazás segítségével a nőket Iszlám Állam ellenőrzőpontjain azonnal beazonosíthatják, így újra visszaszolgáltathatják a "tulajdonosuknak".

Lamija négyszer próbált megszökni, mire sikerrel járt márciusban. Most egy észak-iraki városkában a nagybátyjánál él. Ott számolt be az újságíróknak arról, hogy mi zajlik az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló vidékeken.

Elmondta például azt is, hogy az okostelefonon árult nők "ára" attól függ, hogy voltak-e már férjnél, vagy még szüzek-e. Egy tizenkét éves kislányt 12 500 euróért árulnak a terroristák, akik csakis eurót vagy dollárt fogadnak el.

Az Iszlám Állam fogságából manapság már egyre nehezebb megszökni, hiszen a menekülőket segítő embercsempészeket a terrorszervezet tagjai brutálisan meggyilkolják. 

Egy német-iraki segélyszervezet munkatársa szerint a szökés minden korábbinál nehezebb és veszélyesebb lett:

Minden rabszolganőt névtelenül, a tulajdonosa nevén regisztrálnak, így könnyen nyomon követhető, hogy ki, honnan próbált megszökni. A büntetésük kegyetlen kínzás."

Riportjában a Fox televízió idézi az iraki kurd regionális kormány adatait: ezek szerint míg májusig havonta átlagosan 134 jazidit sikerült kimenteni, addig május óta összesen csupán 39-en szabadultak ki a terroristák keze közül. 

(AP, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére