Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét élhetõ Aleppó?

Bokor Gábor

2016.12.19. 16:38

Az RT helyi tudósítója szerint azzal, hogy a kormányerõk visszafoglalták a várost, a helyiek ismét elkezdték élni mindennapi életüket. Egyedül csak a piacok melletti romos épületek emlékeztetnek arra, hogy nemrég még szörnyû harcok folytak a környéken.
ALEPPÓ, 16:38

Az RT helyi tudósítója szerint azzal, hogy a kormányerők visszafoglalták a várost, a helyiek ismét elkezdték élni mindennapi életüket. Egyedül csak a piacok melletti romos épületek emlékeztetnek arra, hogy nemrég még szörnyű harcok folytak a környéken.

Az orosz Russia Today stábja bejutott a múlt héten visszafoglalt Aleppóba. Tudósítójuk, Lizzie Phelan arról számolt be, hogy a lázadók kiűzésével viszonylagosan helyreállt a rend. Az emberek visszatértek az utcákra az Alshaar negyedben, a piacok ismét tele voltak áruval és vásárlókkal, csupán annyi emlékeztetett arra, hogy pár héttel korábban mesterlövészek és milicisták uralták a környéket, hogy szinte az összes épület romos volt.

Sok ember visszatérhetett az otthonába. A boltok kinyitottak, ahol zöldséget, pékárut és egyéb apróságokat lehet beszerezni"

– mondta a tudósító.

A helyiek elmondása szerint a kormányerőkre, mint felszabadítók tekintenek, olyan rossz volt az élet a lázadók uralma alatt.

Éheztünk. Rettenetes volt, nagyon sokat szenvedtünk. Az orvosok csak a lázadókat voltak hajlandóak ellátni, velünk nem foglalkoztak"

– mondta egy idős nő.

A Reuters hírügynökség szerint ötven busszal szállították el a városból a lázadókat, akiket a még mindig a felkelők kezén lévő Idlíb tartományba vittek.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére