Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét paradicsomok repültek Merkel felé

888.hu

2017.09.08. 22:58

Ismét paradicsommal dobáltak Angela Merkel egy választási gyûlésén, a pénteki rendezvényen a német kancellárt szállító autót találták el.
WOLGAST, 21:58

Ismét paradicsommal dobáltak Angela Merkel egy választási gyűlésén, a pénteki rendezvényen a német kancellárt szállító autót találták el.

A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Wolgastban a helyi rendőrség tájékoztatása szerint nagyjából 150 ellentüntető jelent meg a Merkel vezette jobbközép CDU választási gyűlésének helyszínén. A rendezvényt eredetileg szabadtéren akarták megtartani, de a rossz idő miatt áthelyezték egy csarnokba, ahová az ellentüntetők nem tudtak bemenni. Így a bejáratnál gyülekeztek, sípolással és kiabálással fogadták a kancellár konvoját. A többi között azt harsogták, hogy "Tűnj el!", és megdobálták az autóját paradicsommal – írja az MTI.

Két nappal korábban, Heidelbergben a CDU szabadtéren tartott választási gyűlést, így akkor az ellentüntetők magát a kancellárt tudták megdobálni. Egy paradicsom el is találta.

A szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampány egyik jellegzetessége, hogy Angela Merkel választási gyűléseit ellentüntetők igyekeznek megzavarni – emelte ki egy pénteki elemzésében a Die Welt című lap. A CDU és a bajor testvérpárt, a CSU más vezető politikusainak gyűlésein ilyesmi nemigen fordul elő.

A demonstrálók elsősorban a kancellár menekültpolitikáját bírálják, akcióik valószínűleg összehangoltak.
A hangos tiltakozás CDU-s választási gyűléseken új jelenség Angela Merkel pártelnökségének 2000-ben kezdődött történetében. Korábban viszont mindennapos volt a heves összetűzés, a hatvanas, a hetvenes és a nyolcvanas években a kampányok "sokkal durvábbak voltak" – mondta a Die Weltnek Erwin Huber, a CSU korábbi elnöke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére