Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Iszlamofóbiát kiáltottak egy ISIS-túlélő előadása miatt

888.hu

2021.11.29. 07:30

Az iskolai tanács egy tagja megtiltotta a diákoknak, hogy részt vegyenek egy könyvklub rendezvényén, ahol a Nobel-békedíjas Nadia Murad mutatta be könyvét, amelyben arról ír, hogyan élte túl, amikor az Iszlám Állam elrabolta és szexrabszolgává tette őt tinédzserkorában. Az iskolatanács felügyelője szerint a diákok részvétele az előadáson elősegítené az iszlamofóbia kialakulását.

 

Nadia Murad ISIS-túlélő, Nobel-békedíjas író és emberi jogi aktivista, ENSZ-nagykövet jövő februárban tart előadásokat Kanadában, a torontói iskolai tanács egy tagja azonban kijelentette, hogy a körzetében tanuló diákok nem vehetnek részt a könyvklub rendezvényén. Helen Fisher arra hivatkozott, hogy Murad könyve sértő lehet néhány diákra nézve, és elősegítheti az iszlamofóbia kialakulását – írta meg a V4NA.

Murad könyvében fogsága történetét írja le, amikor 13 éves korában az Iszlám Állam elrabolta, és szexrabszolgaságra kényszerítette.

„Ez az Iszlám Állam. Ez egy terrorista szervezet. Semmi köze a hétköznapi muszlimokhoz, a tankerületnek tisztában kellene lennie a különbséggel”, írta a könyvklub szervezője válaszában Fishernek, a tankerületi felügyelőnek. Hozzátette, Nadia Murad Nobel-békedíjas író és emberi jogi aktivista „annyi mindent tanulhatunk tőle”.

Mivel Fisher döntésre nagy felháborodást keltett, ezért az iskolatanács kiadott egy közleményt, amiben tisztázzák, hogy Fisher álláspontja nem tükrözi az iskolatanács véleményét, és most megvizsgálják Murad könyvét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére