Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keményen leszólta a kvótarendszert a német külügyminiszter

Pörge Béla

2017.06.24. 15:58

Sigmar Gabriel szerint a migránsok számát kell csökkenteni, nem pedig azzal kellene foglalkozni, milyen kvóták szerint osszák szét az eddig érkezetteket.
PRÁGA, 15:58

Sigmar Gabriel szerint a migránsok számát kell csökkenteni, nem pedig azzal kellene foglalkozni, milyen kvóták szerint osszák szét az eddig érkezetteket.

A német külügyminiszter a Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszterrel folytatott tárgyalása után tartott prágai sajtótájékoztatón beszélt erről — számol be az eseményről az MTI.

Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását. Míg mi Európában arról vitatkozunk, hány menekültet fogadunk be, addig Afrikában egyre több ember mozdul meg, mert életkörülményeik katasztrofálisak"

— mondta Gabriel, aki arról is beszélt, hogy a Földközi-tenger egy egyre nagyobb temető.

A találkozó után a cseh és a német külügyminiszter megállapodtak abban, hogy a két ország továbbra is eltérően kezelné a menekültválságot. A csehek – és a V4-ek –  elutasítják a kvótákat.

A mostani tárgyalások alapján jobban és mélyebben megértettem, miért utasítja el a cseh fél a kötelező kvótákat"

— mondta Sigmar Gabriel.

Zaorálek leszögezte: Csehország nem a kvótákra összpontosít, hanem arra, hogy minél hatékonyabb és nagyobb segítséget küldjön azokra a területekre, ahonnan a menekültek Európába igyekeznek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére