Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, mikor rendezne népszavazást az EU-ról Marine Le Pen

Horváth József György

2017.04.04. 17:58

A Nemzeti Front elnöke csak a német és az olasz választások után rendezne népszavazást az EU-ról és az euróról.
PÁRIZS, 17:58

A Nemzeti Front elnöke csak a német és az olasz választások után rendezne népszavazást az EU-ról és az euróról.

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a szeptemberi német parlamenti választások és az egyelőre bizonytalan időpontban megrendezendő olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki az Európai Unióból és az eurózónából történő kilépésről - ezt a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje közölte kedden egy interjúban.

A 20 nap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójában az egyik esélyesnek számító euroszkeptikus és bevándorlás-ellenes politikus a Public Sénat nevű televíziós csatornának adott interjúban megerősítette, hogy megválasztása után először Brüsszellel kíván tárgyalni a nemzeti jogkörök visszaszerzéséről, majd hat hónappal később mindenképpen népszavazást ír ki Franciaországnak az Európai Unióhoz és az eurózónához tartozásáról. Ugyanakkor hozzátette, hogy nemcsak a szeptemberi német szövetségi választásokat, hanem a legkésőbb 2018 elejére tervezett olasz parlamenti választásokat is szeretné megvárni, hogy legyen kivel tárgyalni.

Egyértelmű, hogy a nemzeti valutához való visszatéréshez meg kell várni a német és az olasz választásokat, hogy tudjuk, milyen többséggel fogunk tárgyalni"

- tette hozzá.

A külföldi befektetőknek az eurózónából való esetleges francia kilépés miatti félelmeire vonatkozó kérdésre válaszolva Le Pen azt mondta: "Félnek ettől a döntéstől, mert valójában tudják, hogy nem lesz annyi profitjuk, mint amennyit eddig csináltak ... de van annyi likviditás a világban, hogy ne vigyék el a pénzüket Franciaországból, és főleg ne egy olyan Franciaországból, ahol ismét beindul majd a növekedés" - hangsúlyozta.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére