Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kihallgatták a "brazil Trumpot" leszúró merénylõt

Forisek Ádám

2018.09.09. 11:45

Jair Bolsonaro brazil elnökjelöltet csütörtökön késelték meg egy kampányrendezvényen. Rendkívül sok vért vesztett, mostanra sikerült állapotát stabilizálni, és a merénylõjét is õrizetbe vették.

Jair Bolsonaro egykori katonatiszt 1991 óta kongresszusi képviselőként ténykedik. Gazdasági körökben jól mozog, emellett pedig igencsak szókimondó, nem alkuszik meg a politikai korrektség kedvéért. Ezt jól jelzi az alábbi idézet tőle:

ez a gondolat például, hogy »jaj, szegény feketék, jaj, szegény kisemberek, szegény nők, szegény őslakosok«, egyáltalán nem jön be nekem. Mindenki nélkülöz valami miatt, épp ezért nem akarom, nem is próbálom őket sajnálni.”

Brazíliában igen jó visszhangja volt Bolsonaro üzeneteinek, hiszen olyan országról beszélünk, ahol folyamatosan kijátsszák a „kisebbségi kártyát”, ahol a világ ötven legveszélyesebb városából tizenkilenc megtalálható, ahol a kereszténység mélyen gyökerezik, és ahol szinte minden politikust (érthető módon) zaklatással és korrupcióval vádolnak.

Noha az IBOPE közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérés szerint Bolsonarónak jó esélye volt arra, hogy megnyerje az elnökválasztás első fordulóját, a csütörtöki brutális késelés miatt valószínűleg meghiúsul.

Orvosai szerint rendkívül sok vért vesztett az elnökjelölt és ezért életveszélyes állapotban került kórházba. Csak hosszadalmas műtét után sikerült stabilizálniuk a politikus állapotát. Bolsonaro fizikai állapota nem engedi meg, hogy folytatni tudja kampányát az október 7-re kiírt elnök- és parlamenti választás első fordulójáig.

Támadóját, Adelio Bispo de Oliveirát őrizetbe vették a hatóság emberei. Szombaton átvitték őt a Campo Grande szövetségi börtönbe, ahol elkülönítve őrzik biztonsága végett. Vallomásában azt mondta, „Isten parancsára” cselekedett, de ezen túl indítékáról egyelőre semmit sem tudni. A rendőrség szerint nincs jele annak, hogy előre kitervelt volt a merénylet.

A brazil szövetségi rendőrség szombaton nyilatkozatban tudatta, hogy felemelik az elnöki posztért indult tucatnyi jelölt biztonságára vigyázók számát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére