Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsongun már megint rakétákkal játszana

Bertha László

2016.02.03. 09:18

Japán és Dél-Korea súlyos árat fizetnek az észak-koreaiak, ha továbbhaladnak ezen az úton.
PHENJAN, 09:18

Japán és Dél-Korea is figyelmeztette Phenjant, hogy amennyiben „műholdfelbocsátás” címen nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát tesztel, akkor megsértik az ENSZ BT erre vonatkozó határozatait.

A japán miniszterelnök, Abe Sindzó súlyos provokációnak nevezte, hogy az észak-koreaiak műholdat akarnak fellőni február 8-a és 25-e között. Sindzó szerint hiába tájékoztatta erről Phenjan az ENSZ szakosított szerveit, valószínű, hogy Észak-Korea nagy hatótávolságú ballisztikus rakéta tesztelésére készül. Ha ez megtörténik, az az ENSZ BT határozatainak egyértelmű, súlyos megsértését jelenti a japán miniszterelnök szerint.

Hasonlóképpen foglalt állást a dél-koreai kormány is. Az általuk kiadott közleményben leszögezték, hogy mindenfajta, műholdfelbocsátásnak álcázott rakétateszt "súlyos fenyegetést" jelent a világ békéjére és biztonságára. Figyelmeztették továbbá Észak-Koreát, hogy "súlyos árat" fizetnek, ha továbbhaladnak ezen az úton. 

Észak-Korea kedden jelentette be szándékát a műhold felbocsátásáról. Észak-Korea legutóbb 2012 decemberében hajtott végre – állítása szerint – műholdfellövést. Amerikai és dél-koreai katonai szakértők szerint ugyanakkor az észak-koreai tesztek célja nem műholdak Föld körüli pályára állítása, hanem a nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták tesztelése.

(The Guardian, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére