Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kisöprik a dzsihadistákat Rakkából

Bertha László

2017.10.14. 14:48

Küszöbön áll az Iszlám Állam veresége Rakkában, a terrorszervezet által kikiáltott "kalifátus" székvárosát akár már szombaton vagy vasárnap teljesen megtisztítják a dzsihadistáktól.
RAKKA, 14:48

Küszöbön áll az Iszlám Állam veresége Rakkában, a terrorszervezet által kikiáltott „kalifátus” székvárosát akár már szombaton vagy vasárnap teljesen megtisztítják a dzsihadistáktól – közölte a szíriai kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia.

A harcok folytatódnak Rakka városában. Az Iszlám Állam a végét járja. Talán ma vagy holnap felszabadul a város”

– közölte a Reuters hírügynökséggel Núri Mahmúd, az YPG szóvivője.

Közben az ISIS elleni harcra alakult, amerikaiak vezette nemzetközi koalíció szóvivője, Ryan Dillon arról tájékoztatott, hogy az elmúlt 24 órában a terrorszervezet mintegy száz szíriai fegyverese adta meg magát, és őket „eltávolították” a városból. A koalíció közleményéből kiderül, hogy a terrorszervezet külföldi zsoldosai egyelőre nem távozhatnak onnan.

A koalíció nem részletezte, hogyan és hova mentek a szíriai dzsihadisták a városból. A kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet azonban közölte, hogy az Iszlám Állam, az amerikaiak vezette koalíció és az amerikaiak által támogatott Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet között létrejött megállapodással összhangban vitték el őket és családtagjaikat, továbbá érkeznek még buszok, hogy evakuálják az ott maradt külföldi harcosokat és családtagjaikat is.

A dzsihadisták által 2014-ben elfoglalt Rakka ostroma júniusban kezdődött. Visszafoglalása mérföldkő lesz a dzsihadista szervezet által kikiáltott kalifátus felszámolásában. Az ISIS iraki fellegvárából, Moszulból már kisöpörték a szervezetet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére