Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kizárja Asszáddal az együttmûködést az USA

Sümeghi Lóránt

2016.03.31. 08:18

A szír konfliktus rendezésével kapcsolatban az Egyesült Államok elutasít minden olyan egységkormányt, amelynek Asszád is tagja.
WASHINGTON, 8:18

A szír konfliktus rendezésével kapcsolatban az Egyesült Államok elutasít minden olyan egységkormányt, amelynek Asszád is tagja. 

A Fehér Ház közleményben reagált arra a szerdán reggel megjelent interjúra, amelyet Asszád az orosz állami hírügynökségnek adott amelyben azt fejtegette, hogy nem az ellenzék által követelt ideiglenes testületre van szükség hazájában, hanem új egységkormányra, amelyben az ellenzéki csoportok is helyet kapnak, és amely segítheti az országban a politikai rendszer átalakítását.

Az Egyesült Államok álláspontja ezzel szemben pedig mindig is az volt, hogy Asszádnak távoznia kell a hatalomból, vele együtt elképzelhetetlen az ország megújulása. Emellett a szír elnök bejelentését a közel-keleti ország ellenzéki tagolódása is elutasította. 

Az orosz és szír kormánypárti erőket ellenzők szerint Szíriának teljes körű végrehajtói jogosultságokkal rendelkező átmeneti hatalmi testületre van szüksége, nem pedig egy nemzeti egységkormányra a szír elnök vezetése alatt. A nyugati országok természetesen ellenezhetnek minden nemű kompromisszumot, azonban továbbra is erősen kérdéses, hogy a térségben milyen eszköz által lehet minimálisan stabilizálni a hálátlan állapotokat.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére