Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel 80 millió forintot költ a brit kormány az adófizetők pénzéből a hazatérni kívánó terroristák perköltségeire, fejenként

Békési Marcell

2019.10.27. 15:30

118 Szíriába távozó brit dzsihadistától vonta meg a brit kormány az állampolgárságát. 26-an legálisan térnének vissza.

118 Szíriába költöző brit dzsihadista állampolgárságát vonta vissza az elmúlt három évben a brit kormány. Közülük 26-an jogi segítségért folyamodtak, hogy visszakapják brit állampolgárságukat, és visszatérhessenek a szigetországba. Szerintük Szíriában pillanatnyilag életveszélyben vannak, félnek tőle, hogy megkínozzák vagy akár kivégzik őket.

A brit közvéleményt természetesen erősen megosztotta a kérdés, a többség egyértelműen ellenzi már a hazatérést is, nemhogy az állami segítségnyújtást.

Ahogy a konzervatív oktatási miniszter, Gavin Williamson nyilatkozott:

Legyünk őszinték, a brit népnek nem tetszik a dolog, és egész egyszerűen nekem sem. Az emberek nem értik, hogy valaki miért kapna az államtól jogi segítséget, mikor korábban elárulta az országot.

A legnagyobb felháborodást Shamima Begum ügye okozta. A fiatal lány 2015 februárjában szökött Törökországon keresztül Szíriába két barátnőjével még tinédzserként. Mivel a szigetországnak kötelező minden állampolgárát visszafogadnia, a belügyminisztérium megvonta állampolgárságát, miután a MI6 brit titkosszolgálat a fiatal lány visszatérését nemzetközi kockázatnak ítélte meg.

A lány magát, mint egyszerű feleséget festette le, ez azonban kiderült, hogy nem igaz. Aktívan részt vett a terrorista csapat tevékenységeiben. Ennek ellenére a brit Munkáspárt szívesen visszafogadná.

Begum a többi hazatérni kívánó társához hasonlóan szintén állami segítséget kért perköltségei fedezéséhez, mely akár 200 ezer fontra is rúghat.

Az információszabadságra vonatkozó szabályok szerint közzétett adatok azt mutatják, hogy a 26 kérelemből eddig 20-at fogadtak el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére