Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lélegeztetõgépek helyett a líbiai parti õrségre költ Csehország

Sümeghi Lóránt

2017.07.24. 20:58

A cseh kormány hétfõn úgy döntött, hogy 24 millió koronával - azaz 280 millió forinttal - támogatja a líbiai parti õrséget, amivel a legbõkezûbbnek számít az Európai Unió tagállamai közül.
PRÁGA, 20:58

A cseh kormány hétfőn úgy döntött, hogy 24 millió koronával – azaz 280 millió forinttal – támogatja a líbiai parti őrséget, amivel a legbőkezűbbnek számít az Európai Unió tagállamai közül.

Bohuslav Sobotka miniszterelnök internetes üzenetben tudatta, hogy Prága döntésével a migrációs nyomásnak jelenleg legerősebben kitett Olaszország kérésére reagált. Sobotka tudatta, hogy

20,9 millió koronát a belügyminisztérium, 3,9 milliót pedig a kormányhivatal áll.

Tavaly Csehország egymillió koronát fordított a líbiai parti őrség képzésére annak a 12 EU-tagállamnak az egyikeként, amely önként vállalta ezt a feladatot. A partiőrség kulcsfontosságú feladatot lát el, ugyanis néhány nappal ezelőtt Gérard Collomb francia belügyminiszter felvilágosította az európai migránssimogatókat azzal kapcsolatban, hogy

mintegy 800 ezer "menekült" várakozik jelenleg Líbia partjainál annak érdekében, hogy a Földközi-tengeren csónakokkal átkelve megpróbáljanak illegálisan Európába jutni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére