Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lelõtték a berlini elkövetõt!

Sümeghi Lóránt

2016.12.23. 10:42

Milánóban tûzpárbajban lelõtték a berlini merénylet feltételezett elkövetõjét - közölte pénteken egy biztonsági forrás.
MILÁNÓ, 10:42

Milánóban tűzpárbajban lelőtték a berlini merénylet feltételezett elkövetőjét - közölte pénteken egy biztonsági forrás.

Az olasz belügyminiszter péntek délelőtt háromnegyed tizenegykor sajtótájékoztatót tart az ügyben - jelentette be a minisztérium.

Sajtóértesülések szerint hajnalban kerülhetett sor a konfrontációra. Az olasz belügyminiszter megerősítette: biztosan a tunéziai Anis Amrit lőtték le. A német szövetségi legfőbb ügyészség kapcsolatba lépett az olasz hatóságokkal a hétfői berlini kamionos merénylet gyanúsítottjáról szóló sajtójelentések tisztázása érdekében. 

Az ANSA olasz hírügynökség közben kiderítette, hogyan is találták, majd ölték meg a berlini merénylőt. Információik szerint a férfi vonattal utazott Franciaországból Milánóba. A tunéziai Anis Amri az egyik külvárosban, Sesto San Giovanniban szállt le, ahol  két rendőr egy rutinellenőrzés keretében megállította. Ekkor azonban a 24 éves terrorista táskájából elővett egy pisztolyt és lövöldözni kezdett. A rendőrök közül csak az egyik sérült meg súlyosan, állapota nem életveszélyes. Állítólag az Iszlám Állam terroristája azt üvöltötte, hogy "Allah Akbar", azaz "Allah hatalmas".

A német szövetségi legfőbb ügyész közben bejelentette, hogy minden kétséget kizáróan megállapították, hogy a hétfői berlini kamionos merénylet feltételezett elkövetőjét, Anis Amrit lőtték le péntek hajnalban Milánóban.

Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták.

Valóban meg kell majd vizsgálni, hogy a német hatóságok korábban miként téveszthették szem elől a közveszélyes iszlamistaként számon tartott tunéziai férfit, de elsőként a 12 halálos áldozatot és 56 sebesültet követelő támadás ügyét kell feltárni" 

– fogalmazott Frank. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére