Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kanadaiak többsége is ellenzi az illegális bevándorlást

Horváth Tamás

2019.06.19. 11:00

Előbb-utóbb mindenhol betelik a pohár.

Érdekes közvélemény-kutatási eredmények láttak napvilágot a szélsőliberálisok és bevándorláspártiak Mekkájának számító Kanadában.

A Le Presse francia nyelvű kanadai napilap által ismertetett reprezentatív felmérés szerint

a megkérdezettek közel kétharmada, egészen pontosan 63 százaléka azt szeretné, hogy a szélsőliberális Justin Trudeau vezette kormány csökkentse az országba irányuló migrációt.

A kutatási eredmények publikálást követően aggodalmának adott hangot Ahmed Hussen, a kanadai kormány bevándorlásügyi minisztere. Hussen, aki korábban maga is migrásként érkezett az országba, hangsúlyozta, hogy a lakhatási és infrastrukturális problémákat sokkalta inkább hatékony beruházásokkal, mintsem a bevándorlók számának csökkentésével kell orvosolni.

Hussen és Trudeau | Fotó: AFP

Ennek jegyében a szomáliai származású politikus nemrég ismertette új migrációs tervét, amely arra próbálja ösztönözni az újonnan érkezetteket, hogy a nagyvárosok helyett a kisebb településeken és falvakban telepedjenek le, ezzel is fellendítve a vidéki gazdaságot.

A kanadai vidéket – hasonlóan a többi jóléti államban tapasztaltakhoz – súlyos munkaerőhiány sújtja, melynek fő oka a fiatalok elvándorlása, valamint az alacsony születési ráta.

A Hussen-terv a Trudeau-kormányzaton belül támogatásra talált, az emberek azonban szemmel láthatóan nem akarnak a jelenleginél is nagyobb mértékű migrációt.

Ezt bizonyítja a fentebb ismertetett közvélemény-kutatás eredményei mellett az is, hogy a kormányzó liberálisok népszerűsége folyamatosan csökken, jelenleg már több mint 5 százalékponttal elmarad a konzervatívok támogatottságától.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére