Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a németek is ódzkodnak a migránsok alkalmazásától

Bokor Gábor

2016.07.12. 16:28

Sigmar Gabriel német alkancellár és gazdasági miniszter szerint a német vállalatok nem foglalkoztatnak elég bevándorlót. Sokkal többet kellene alkalmazniuk.
FRANKFURT, 16:28

Sigmar Gabriel német alkancellár és gazdasági miniszter szerint a német vállalatok nem foglalkoztatnak elég bevándorlót, ezért sokkal többet kellene alkalmazniuk.

A szociáldemokrata színekben politizáló gazdasági miniszter, Sigmar Gabriel a leggazdagabb német vállalatokhoz intézett kiszivárgott üzenetében aggodalmát fejezi ki, mert azok nemigen alkalmaznak migránsokat. 

Elmondása szerint a nagy cégek elkötelezettsége a bevándorlók alkalmazása iránt messze nem akkora, mint a kis- és középvállalatoké. 

A miniszter úgy fogalmazott, hogy míg a kisebb cégek képesek a bevándorlókat integrálni, addig a multik erre már nem hajlandóak.

A német gazdaság zászlóshajói az integrációs híd nem teljes."

 – fejtette ki a miniszter. 

A DAX-30 indexben jegyzett cégeknél június elején 54 migránst alkalmaztak, a bevándorlók számára létesített 2700 gyakornoki helyből mindössze 500-at töltöttek be. 

A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére